Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι προσβάσιμες παραλίες της Κύπρου σε ΑΜΕΑ είναι πλέον 48
Προσβάσιμος τουρισμός

Οι προσβάσιμες παραλίες της Κύπρου σε ΑΜΕΑ είναι πλέον 48

Στην Κύπρο έχουν καταγραφεί από τον ΚΟΤ 48 παραλίες ΑμεΑ, εκ των οποίων 27, με πλήρη προσβασιμότητα και 21 με μερική προσβασιμότητα.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) στο πλαίσιο των προσπαθειών του για αναβάθμιση υπηρεσιών στις κυπριακές παραλίες, στηρίζει έμπρακτα την προσβασιμότητα ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.

Στην Κύπρο έχουν καταγραφεί από τον ΚΟΤ 48 παραλίες ΑμεΑ, εκ των οποίων 27, με πλήρη προσβασιμότητα και 21 με μερική προσβασιμότητα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 4 από τις παραλίες διαθέτουν πρωτοποριακό αυτόνομο σύστημα θαλάσσιας πρόσβασης ΑμεΑ (Seatrac). Το σύστημα αποτελείται από φωτοβολταϊκό πύργο που θέτει σε κίνηση ειδικό κάθισμα εφαρμοσμένο πάνω σε σιδηροτροχιά, μεταφέροντας το χρήστη σε βάθος 60 εκ. περίπου μέσα στο νερό.

Επιπρόσθετα, αρκετές παραλίες διαθέτουν ειδικό αμφίβιο τροχοκάθισμα κατάλληλο για διακίνηση στην παραλία και πρόσβαση στη θάλασσα, καθότι επιπλέει (Floating Wheelchair). Η χρήση του συστήματος Seatrac και του αμφίβιου τροχοκαθίσματος (Floating Wheelchair) προσφέρεται δωρεάν προς το κοινό.

63 Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν φέτος στις παραλίες της Κύπρου
Σε 62 παραλίες, 19 Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς και στη Μαρίνα Λεμεσού κυματίζει φέτος η γνωστή σε όλους Γαλάζια σημαία. Επιπρόσθετα, η Κύπρος κατατάχθηκε και φέτος ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες με εξαιρετικής ποιότητας θαλασσινά νερά κολύμβησης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Ποιότητα Νερών Κολύμβησης, λαμβάνοντας τη δεύτερη τιμητική θέση μετά τη Μάλτα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024