Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προσβάσιμος τουρισμός

Οι προσβάσιμες παραλίες της Κύπρου σε ΑΜΕΑ είναι πλέον 48

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Ιούνιος 2018, 14:59

Στην Κύπρο έχουν καταγραφεί από τον ΚΟΤ 48 παραλίες ΑμεΑ, εκ των οποίων 27, με πλήρη προσβασιμότητα και 21 με μερική προσβασιμότητα.


Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) στο πλαίσιο των προσπαθειών του για αναβάθμιση υπηρεσιών στις κυπριακές παραλίες, στηρίζει έμπρακτα την προσβασιμότητα ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.

Στην Κύπρο έχουν καταγραφεί από τον ΚΟΤ 48 παραλίες ΑμεΑ, εκ των οποίων 27, με πλήρη προσβασιμότητα και 21 με μερική προσβασιμότητα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 4 από τις παραλίες διαθέτουν πρωτοποριακό αυτόνομο σύστημα θαλάσσιας πρόσβασης ΑμεΑ (Seatrac). Το σύστημα αποτελείται από φωτοβολταϊκό πύργο που θέτει σε κίνηση ειδικό κάθισμα εφαρμοσμένο πάνω σε σιδηροτροχιά, μεταφέροντας το χρήστη σε βάθος 60 εκ. περίπου μέσα στο νερό.

Επιπρόσθετα, αρκετές παραλίες διαθέτουν ειδικό αμφίβιο τροχοκάθισμα κατάλληλο για διακίνηση στην παραλία και πρόσβαση στη θάλασσα, καθότι επιπλέει (Floating Wheelchair). Η χρήση του συστήματος Seatrac και του αμφίβιου τροχοκαθίσματος (Floating Wheelchair) προσφέρεται δωρεάν προς το κοινό.

63 Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν φέτος στις παραλίες της Κύπρου
Σε 62 παραλίες, 19 Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς και στη Μαρίνα Λεμεσού κυματίζει φέτος η γνωστή σε όλους Γαλάζια σημαία. Επιπρόσθετα, η Κύπρος κατατάχθηκε και φέτος ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες με εξαιρετικής ποιότητας θαλασσινά νερά κολύμβησης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Ποιότητα Νερών Κολύμβησης, λαμβάνοντας τη δεύτερη τιμητική θέση μετά τη Μάλτα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top