Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Δέκα υποτροφίες στον τουρισμό από το Ίδρυμα 'Νίκος Δασκαλαντωνάκης'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Ιούνιος 2018, 16:02

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 υποτροφίες για μεταπτυχιακά στον τομέα του τουρισμού, μία υποτροφία για μεταπτυχιακά, σχετικά με τη σύνδεση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού, μία υποτροφία για μεταπτυχιακά στον τομέα του πολιτισμού και τη διασύνδεσή του με τον τουρισμό, μία υποτροφία για μεταπτυχιακά με βασικό αντικείμενο την αρχαιολογία και μία γενική υποτροφία για μεταπτυχιακά με βασικά κριτήρια τις ακαδημαϊκές επιδόσεις του υποψηφίου και την πρωτότυπη έρευνα.


Το νεοσύστατο Ίδρυμα “Νίκος Δασκαλαντωνάκης”, ακολουθώντας με συνέπεια την αποστολή του να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, τη διασύνδεσή του με τον εγχώριο πρωτογενή τομέα και την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 το 1ο πρόγραμμα υποτροφιών.

Η χορηγία αφορά σε σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου και αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη του ιδρύματος για την ενίσχυση της νέας γενιάς του ελληνικού τουρισμού.

Το πρόγραμμα υποτροφιών του Ιδρύματος “Νίκος Δασκαλαντωνάκης” εστιάζει στους άξονες δραστηριοποίησής του, που μετουσιώνουν το όραμα του ιδρυτή του:

  • στην εκπαίδευση, με σημαντικότερη δράση τη χορήγηση υποτροφιών, με έμφαση στις σπουδές στον τουρισμό
  • στον πολιτισμό, με τη συνέχιση της στήριξης για την ανάδειξη της Ελεύθερνας σε παγκόσμιο πολιτιστικό προορισμό, καθώς και άλλες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, δύο από τις υποτροφίες θα αφορούν στον πολιτισμό και την αρχαιολογία
  • στην πρωτογενή ανάπτυξη, με τη στήριξη των παραγωγών και την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Σε αυτό τον άξονα θα δοθεί μια υποτροφία για σπουδές στη διασύνδεση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στο διάλογο για ένα σύγχρονο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.

Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Αρχαιολογικού Συνεδρίου, “Η Ελεύθερνα, η Κρήτη και ο Έξω Κόσμος”.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την Πέμπτη 31 Μαΐου έως την Κυριακή 3 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Creta Palace της Grecotel, στο Ρέθυμνο, τιμήθηκε με την παρουσία λαμπρών διεθνών προσωπικοτήτων, διακεκριμένων ακαδημαϊκών και πλήθος θεσμικών εκπροσώπων.

Ο καθηγητής Αρχαιολογίας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου κ. Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης δεν παρέλειψε στην εναρκτήρια ομιλία του να ευχαριστήσει τους “αμφιτρύωνες” της εκδήλωσης Νίκο και Μάρι Δασκαλαντωνάκη, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια στηρίζουν έμπρακτα το έργο που γίνεται στην ανασκαφή και το Μουσείο της  Ελεύθερνας.  

Κατά την έναρξη του συνεδρίου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα υποτροφιών στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως: Cornell, Ecole hoteliere de Lausanne, Les Roches Global Hospitality Education, Glion Institute of Higher Education, SHMS – Swiss Hotel Management School, University of Surrey κ.ά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Έξι (6) υποτροφίες για μεταπτυχιακά στον τομέα του τουρισμού.
  • Μία (1) υποτροφία για μεταπτυχιακά, σχετικά με τη σύνδεση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού.
  • Μία (1) υποτροφία για μεταπτυχιακά στον τομέα του πολιτισμού και τη διασύνδεσή του με τον τουρισμό.
  • Μία (1) υποτροφία για μεταπτυχιακά με βασικό αντικείμενο την αρχαιολογία.
  • Μία (1) γενική υποτροφία για μεταπτυχιακά με βασικά κριτήρια τις ακαδημαϊκές επιδόσεις του υποψηφίου και την πρωτότυπη έρευνα.

Η επίσημη προκήρυξη των υποτροφιών θα δημοσιευθεί σε έντυπα πανελλαδικής κυκλοφορίας και στην ιστοσελίδα του ιδρύματος τις αμέσως επόμενες ημέρες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top