Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟ ΔΑΑ στηρίζει το Safe Water Sports, για την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα
Αεροδρόμια

Ο ΔΑΑ στηρίζει το Safe Water Sports, για την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα

Στη χώρα μας, με τα 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής, συμβαίνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 300 περιστατικά θανάτων στη θάλασσα, πολλά από τα οποία οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει ως χορηγός τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Safe Water Sports, για την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τη θάλασσα, με στόχο την πρόληψη και την μείωση των πνιγμών και των ατυχημάτων που κάθε χρόνο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, συμβαίνουν στη θάλασσα στην Ελλάδα.

Η συνεργασία αυτή έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της ενημερωτικής εκστρατείας του Safe Water Sports που στο επίκεντρό της έχει τον Έλληνα και ξένο επισκέπτη που ταξιδεύει το καλοκαίρι σε κάποιον θαλάσσιο ελληνικό προορισμό μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας. Ο κύριος άξονας της ενημέρωσης των ταξιδιωτών είναι η δωρεάν εφαρμογή Safe Water Sports που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός και η οποία περιλαμβάνει πολλές χρήσιμες πληροφορίες όπως:
  • Όλες και μόνο τις νόμιμες επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ (waterski, scuba diving, tubes, kitesurf, ενοικιάσεις σκαφών κ.λπ.) που λειτουργούν στην Ελλάδα
  • τις 3.000+ παραλίες με πρόσβαση που έχουν χαρτογραφηθεί από κοινού με το Λιμενικό Σώμα, με ενδεικτικές πανοραμικές φωτογραφίες και ενημερωτικά στοιχεία για τα χαρακτηριστικά τους αναφορικά με την ασφαλή κολύμβηση, όπως: ύπαρξη ναυαγοσώστη, βαθιά/ρηχά νερά, το είδος της παραλίας –π.χ. αμμώδης, με βότσαλα κ.λπ.
  • το μήκος της παραλίας, αν η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αν υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, parking κ.λπ.)
  • τις μαρίνες, τα αλιευτικά καταφύγια και γενικότερα τις τοποθεσίες που επιτρέπεται ο ελλιμενισμός σκαφών, καθώς και τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν.
  • Επιχειρήσεις ενοικίασης ταχυπλόων σκαφών
  • τους ισχύοντες κανονισμούς ασφάλειας (νομοθεσία) για κάθε θαλάσσιο σπορ και δραστηριότητα στη θάλασσα καθώς και πολλές σχετικές συμβουλές
  • τα νοσοκομεία και τις λιμενικές αρχές που βρίσκονται σε όλη τη χώρα
  • τέλος, ειδικά ενημερωτικά προγράμματα για παιδιά και νέους με θέμα την ασφάλειά τους στη θάλασσα και το νερό.

Επίσης οι πολίτες μπορούν μέσω εφαρμογής (app) Safe Water Sports να:

  • καταγγείλουν / αναφέρουν κάθε παραβατική ή παράνομη δραστηριότητα στη θάλασσα που πέφτει στην αντίληψή τους και η οποία βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, και, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μας, να ενημερώσουν το Λιμενικό Σώμα ώστε εκείνο να παρέμβει όπου και αν χρειάζεται.
  • σχολιάσουν και να βαθμολογήσουν (rate & comment) μια επιχείρηση θαλασσίων σπορ – μέσων αναψυχής, και με αυτό τον τρόπο να επιβραβεύσουν τους άριστους επαγγελματίες και να βοηθήσουν τους υπόλοιπους να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι προσφέροντας υπηρεσίες ποιοτικές και ασφαλείς.

Η συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Safe Water Sports περιλαμβάνει επίσης πολλές δράσεις κατά την περίοδο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2018, όπως:

  1. Προβολή στα lightboxes τους αεροδρομίου
  2. Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για το Safe Water Sports app. Promoters σε σημεία εντός του αεροδρομίου, θα δίνουν ενημερωτικά φυλλάδια ή/και πληροφορίες στους ταξιδιώτες που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν σε κάποιον ελληνικό προορισμό.
  3. Προβολή του Safe Water Sports app με ειδικό banner στο website του αεροδρομίου. (https://www.aia.gr/el/traveler)
  4. Social media campaign, στην οποία θα αξιοποιείται το ενημερωτικό υλικό του Οργανισμού Safe Water Sports

Στη χώρα μας, με τα 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής, συμβαίνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 300 περιστατικά θανάτων στη θάλασσα, πολλά από τα οποία οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος.

Η πρωτοβουλία του Safe Water Sports, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόληψη των ατυχημάτων, έχει και έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα. Γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη με τόσο οργανωμένο τρόπο και αφορά τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Μπορεί δε να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό με άμεσο στόχο την προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024