Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΜε την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR-360) εξοπλίζεται ο Δήμος Πάρου
Τεχνολογία

Με την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR-360) εξοπλίζεται ο Δήμος Πάρου

Η νέα τεχνολογία βρίσκει εφαρμογή κυρίως στον κλάδο του τουρισμού, με το 71% των ατόμων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα, να απαντούν ότι θα αποφάσιζαν για τις διακοπές τους μέσω της εμπειρείας VR.

Με την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR-360) εξοπλίζεται ο Δήμος Πάρου, στο πλαίσιο της εφαρμογής  σύγχρονων μεθόδων μάρκετινγκ. Ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εικονολήψεων στο νησί και αναμένεται η σχετική επεξεργασία και η εφαρμογή του συστήματος για χρήση σε εκθέσεις και παρουσιάσεις.

Πρόκειται για το αμεσότερο εργαλείο που χρησιμοποιεί η τουριστική βιομηχανία για την αποτελεσματικότερη προσέγγιση των αγορών και την αύξηση  του τουρισμού. Οι μεγαλύτεροι τουριστικοί οργανισμοί στον κόσμο, αλυσίδες ξενοδοχείων και τουριστικοί προορισμοί ήδη χρησιμοποιούν την τεχνολογία VR. Στα πλεονεκτήματα της νέας αυτής μεθόδου μάρκετινγκ είναι ότι ο καταναλωτής “δοκιμάζει πριν αγοράσει” την υπηρεσία, έχει δηλαδή την δυνατότητα “εμπειρικά” να αποφασίσει για τις διακοπές του.

Από τις πλατφόρμες που μπορεί να προβληθεί το τελικό προϊόν VR 360, είναι:

  • Youtube
  • Vimeo
  • Facebook
  • Ως Link από οποιαδήποτε ιστοσελίδα
  • Offline

Η προβολή του video μπορεί να γίνει σε:

  • Γυαλιά Προβολής των 360-VR videos (Oculus Samsung, Oculus Rift, Google Cardboard, κ.λπ.)
  • PC/ Mac
  • Tablet Smartphone SmartTV

Η νέα τεχνολογία βρίσκει εφαρμογή κυρίως στον κλάδο του τουρισμού, με το 71% των ατόμων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα, να απαντούν ότι θα αποφάσιζαν για τις διακοπές τους μέσω της εμπειρείας VR.

Αξιοποιείται σε  διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, προωθητικές ενέργειες, παρουσιάσεις σε τουριστικούς οργανισμούς  και ταξιδιωτικά γραφεία, επιχειρηματικές συναντήσεις, συνεντεύξεις Τύπου κ.λπ.

Η εφαρμογή γίνεται από την εταιρεία North Events, σε συνεργασία με την MTC Group, για λογαριασμό του Δήμου Πάρου που για μια ακόμα φορά πρωτοπορεί στις σύγχρονες μεθόδους προβολής.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος του νησιού κ. Μάρκος Κωβαίος τόνισε: “Προχωράμε με σταθερά αλλά, ταυτόχρονα, γρήγορα βήματα για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Έχουμε πετύχει σημαντικά πράγματα και εργαζόμαστε συστηματικά για ακόμα περισσότερα. Είμαστε ευτυχείς που οι αγορές ανταποκρίνονται θετικά . Αυτό οφείλεται στη δυναμική ομάδα του Δήμου μας , τη δραστήρια Τουριστική Επιτροπή, τους επαγγελματίες που είναι στο πλευρό μας, αλλά και στην αγαστή συνεργασία με την εταιρία συμβούλων μας που με το έργο της όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε ότι η στόχευση  έχει αξία όταν συμβαδίζει με την στοχοπροσήλωση. Διαφορετικά, αυτό που μένει είναι αποσπασματικές κινήσεις με αμφίβολα αποτελέσματα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024