Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τεχνολογία

Με την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR-360) εξοπλίζεται ο Δήμος Πάρου

Τατιάνα Ρόκου - 13 June 2018, 15:00

Η νέα τεχνολογία βρίσκει εφαρμογή κυρίως στον κλάδο του τουρισμού, με το 71% των ατόμων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα, να απαντούν ότι θα αποφάσιζαν για τις διακοπές τους μέσω της εμπειρείας VR.


Με την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR-360) εξοπλίζεται ο Δήμος Πάρου, στο πλαίσιο της εφαρμογής  σύγχρονων μεθόδων μάρκετινγκ. Ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εικονολήψεων στο νησί και αναμένεται η σχετική επεξεργασία και η εφαρμογή του συστήματος για χρήση σε εκθέσεις και παρουσιάσεις.

Πρόκειται για το αμεσότερο εργαλείο που χρησιμοποιεί η τουριστική βιομηχανία για την αποτελεσματικότερη προσέγγιση των αγορών και την αύξηση  του τουρισμού. Οι μεγαλύτεροι τουριστικοί οργανισμοί στον κόσμο, αλυσίδες ξενοδοχείων και τουριστικοί προορισμοί ήδη χρησιμοποιούν την τεχνολογία VR. Στα πλεονεκτήματα της νέας αυτής μεθόδου μάρκετινγκ είναι ότι ο καταναλωτής “δοκιμάζει πριν αγοράσει” την υπηρεσία, έχει δηλαδή την δυνατότητα “εμπειρικά” να αποφασίσει για τις διακοπές του.

Από τις πλατφόρμες που μπορεί να προβληθεί το τελικό προϊόν VR 360, είναι:

  • Youtube
  • Vimeo
  • Facebook
  • Ως Link από οποιαδήποτε ιστοσελίδα
  • Offline

Η προβολή του video μπορεί να γίνει σε:

  • Γυαλιά Προβολής των 360-VR videos (Oculus Samsung, Oculus Rift, Google Cardboard, κ.λπ.)
  • PC/ Mac
  • Tablet Smartphone SmartTV

Η νέα τεχνολογία βρίσκει εφαρμογή κυρίως στον κλάδο του τουρισμού, με το 71% των ατόμων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα, να απαντούν ότι θα αποφάσιζαν για τις διακοπές τους μέσω της εμπειρείας VR.

Αξιοποιείται σε  διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, προωθητικές ενέργειες, παρουσιάσεις σε τουριστικούς οργανισμούς  και ταξιδιωτικά γραφεία, επιχειρηματικές συναντήσεις, συνεντεύξεις Τύπου κ.λπ.

Η εφαρμογή γίνεται από την εταιρεία North Events, σε συνεργασία με την MTC Group, για λογαριασμό του Δήμου Πάρου που για μια ακόμα φορά πρωτοπορεί στις σύγχρονες μεθόδους προβολής.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος του νησιού κ. Μάρκος Κωβαίος τόνισε: ”Προχωράμε με σταθερά αλλά, ταυτόχρονα, γρήγορα βήματα για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Έχουμε πετύχει σημαντικά πράγματα και εργαζόμαστε συστηματικά για ακόμα περισσότερα. Είμαστε ευτυχείς που οι αγορές ανταποκρίνονται θετικά . Αυτό οφείλεται στη δυναμική ομάδα του Δήμου μας , τη δραστήρια Τουριστική Επιτροπή, τους επαγγελματίες που είναι στο πλευρό μας, αλλά και στην αγαστή συνεργασία με την εταιρία συμβούλων μας που με το έργο της όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε ότι η στόχευση  έχει αξία όταν συμβαδίζει με την στοχοπροσήλωση. Διαφορετικά, αυτό που μένει είναι αποσπασματικές κινήσεις με αμφίβολα αποτελέσματα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top