Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Πάνω από 1 δισ. ευρώ θα φτάσει το τίμημα για την παράταση της σύμβασης του ΔΑΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Ιούνιος 2018, 14:47

Το ΤΑΙΠΕΔ θα εισπράξει περίπου 1,1 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η διαδικασία πώλησης του 30% των μετοχών του ΔΑΑ κυριότητας ΤΑΙΠΕΔ.


Σημαντικά αυξημένο, σε σχέση με το αρχικό των περίπου 600 εκατ. ευρώ, είναι το τίμημα για την επέκταση της σύμβασης κατά 20 χρόνια του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

H συμφωνία, ύστερα από διαπραγματεύσεις οκτώ μηνών με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), αναμένεται να ανακοινωθείπριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου και αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι η υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης του αερολιμένα έχει ισχύ μέχρι το 2026 και η παράτασή της επεκτείνει την ισχύ της μέχρι το 2046.

Αμέσως μετά, αναμένεται η κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή και το οικονομικό κλείσιμό της. Το ΤΑΙΠΕΔ θα εισπράξει περίπου 1,1 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η διαδικασία πώλησης του 30% των μετοχών του ΔΑΑ κυριότητας ΤΑΙΠΕΔ. Οι δύο συναλλαγές εκτιμάται ότι θα αποφέρουν στο ΤΑΙΠΕΔ την επόμενη διετία περισσότερο από 2 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών” ελέγχεται από την καναδική επενδυτική εταιρεία PSP που κατέχει το 40% των μετοχών, με το 55% να ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και το δημόσιο. Στην εταιρεία διατηρεί ποσοστό 5% και ο Όμιλος Κοπελούζου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top