Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Ο τουρισμός δυναμικό πεδίο νέων ευκαιριών στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Ιούνιος 2018, 14:59

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας παρουσίασε τα αποτελέσματα και τα οφέλη από την αλματώδη ανάπτυξη του τουρισμού την τριετία 2015-2017 σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής και στη διψήφια αύξηση στο α' τετράμηνο του 2018, που εξελίσσεται στην καλύτερη μέχρι στιγμής χρονιά τουριστικών επιδόσεων.


Στις νέες αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί στην Ελλάδα ο τουρισμός τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Τουρισμού στο συνέδριο του “Economist” στην Αθήνα.


Παρουσίασε τα αποτελέσματα και τα οφέλη από την αλματώδη ανάπτυξη του τουρισμού την τριετία 2015-2017 σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής και στη διψήφια αύξηση στο α’ τετράμηνο του 2018, που εξελίσσεται στην καλύτερη μέχρι στιγμής χρονιά τουριστικών επιδόσεων.

Ανέλυσε τις στρατηγικές προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού και του αναπτυξιακού σχεδίου που παρουσίασε πρόσφατα η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, για την επόμενη διετία.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας με στόχο την άμεση αύξηση της διαθεσιμότητας των κλινών και τη βελτίωση της ποιότητας, πλέον της δημιουργίας 25.000 νέων κλινών στις υψηλές κατηγορίες την τελευταία τριετία.

Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης την προώθηση προγραμμάτων για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο σε ώριμους τουριστικά προορισμούς, τη δυνατότητα νέων ζωνών και ανερχόμενων προορισμών με έμφαση σε τουριστικά προϊόντα όπως ο ιατρικός, ο συνεδριακός τουρισμός, το γκολφ κ.ά. και ένα πιο ανταγωνιστικό πλαίσιο για προσέλκυση επενδύσεων κυρίως για μονάδες υψηλών κατηγοριών, μαρίνες μικρού και μεγάλου μεγέθους, λιμάνια –προορισμοί κρουαζιέρας, θεματικά πάρκα και για επενδύσεις ιατρικού και ιαματικού τουρισμού.

Επίσης, ο κ. Τζιάλλας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό προγραμμάτων για την εξειδίκευση στον θεματικό τουρισμό, καθώς και στο σχέδιο νόμου που κατάρτισε και έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Τουρισμού ως το πρώτο συνολικό πλαίσιο για τα ώριμα θεματικά τουριστικά προϊόντα και την ενθάρρυνση νέων επαγγελματικών δραστηριοτήτων στο θεματικό τουρισμό.

Τόνισε ακόμη τις σημαντικές δυνατότητες για τη στήριξη της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, και ιδιαίτερα στη δημιουργία νέων τουριστικών ΜμΕ, φέροντας ως παράδειγμα το πρόσφατο πρόγραμμα του ΕΠΑΝΕΚ, όπου κατατέθηκαν περισσότερες από 7.300 προτάσεις, υπερκαλύπτοντας κατά 20 φορές τον διαθέσιμο προϋπολογισμό των ενισχύσεων.

Ο τουρισμός, ανέφερε ο κ. Τζιάλλας, αποτελεί ένα ιδιαίτερα δυναμικό πεδίο και δημιουργεί νέες μεγάλες αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, άμεσα και τα επόμενα χρόνια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top