Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικά θέματα

Όλο και περισσότερα αεροδρόμια ξεμένουν από διαθέσιμο χώρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Ιούνιος 2018, 13:16

Η ΙΑΤΑ προβλέπει ότι ο αριθμός των αεροπορικών επιβατών παγκοσμίως θα διπλασιαστεί, από τα 4,1 δισεκατομμύρια το 2017, τα επόμενα 20 χρόνια και το πρόβλημα πιθανότατα θα επιδεινωθεί.


Η ΙΑΤΑ κρούει τον κόδωνα του κινδύνου σε όσα αεροδρόμια παγκοσμίως έχουν φτάσει στα όριά τους σε ό,τι αφορά στον αριθμό των εισερχόμενων και εξερχόμενων πτήσεων που μπορούν να καλύψουν.

Φέτος το καλοκαίρι, 204 αεροδρόμια διεθνώς χαρακτηρίζονται ως εγκαταστάσεις Επιπέδου 3, πράγμα που σημαίνει ότι δεν παρέχουν τη δυνατότητα προσγείωσης, ράμπας ή πύλης για όλες τις πτήσεις που θα ήθελαν οι αεροπορικές εταιρείες, οι μεταφορείς φορτίων (cargo) και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών αεροναυτιλίας για να λειτουργήσουν, λόγω υψηλής πληρότητας.

Αυτός ο αριθμός είναι αυξημένος από το 2012, όπου οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις (Επιπέδου 3) ήταν διεθέσιμες σε 160 αεροδρόμια, αλλά και σε 189 αεροδρόμια τον περασμένο Νοέμβριο, όπως δήλωσε η IATA στην Ετήσια Γενική Συνέλευσή της στο Σίδνεϊ. Και με τον οργανισμό να προβλέπει ότι ο αριθμός των αεροπορικών επιβατών παγκοσμίως θα διπλασιαστεί, από τα 4,1 δισεκατομμύρια το 2017, τα επόμενα 20 χρόνια, το πρόβλημα πιθανότατα θα επιδεινωθεί. Στην πραγματικότητα, η IATA προβλέπει ότι μέχρι και 100 ακόμα αεροδρόμια θα δηλωθούν ως “πλήρη” μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

“Αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τη βιομηχανία, που θα σημαίνει μείωση της ευελιξίας, αδυναμία ικανοποίησης της επιβατικής ζήτησης χωρίς σοβαρούς περιορισμούς και όχι και τα καλύτερα χρονοδιαγράμματα πτήσεων, για να ταιριάζουν με τη διαθέσιμη χωρητικότητα”, ανέφερε η Lara Maughan, επικεφαλής της IATA για τα slots στα αεροδρόμια παγκοσμίως.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top