Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμοί

Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς value-for-money για τους Βρετανούς

Τατιάνα Ρόκου - 20 Ιούνιος 2018, 11:09

Η Ελλάδα και τα νησιά της κατέχουν την 4η, 6η και 7η θέση σε top10 του On the Beach, με την Κρήτη, τη Χαλκιδική και τη Ρόδο να προσφέρουν εξαιρετική αναλογία ποιότητας-τιμής. Η Κως διαθέτει τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια (93,3 ώρες την εβδομάδα).

Νέα έρευνα που διεξήχθη από τον βρετανικό ΟΤΑ On the Beach, αποκάλυψε ότι η Ισπανία είναι ο καλύτερος προορισμός value-for-money, συγκρίνοντας το μήκος των παραλιών, τις ώρες ηλιοφάνειας και τη μέση θερμοκρασία του νερού σε σχέση με το κόστος διακοπών κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Η έρευνα ανέδειξε το πάντα δημοφιλές για τους Βρετανούς ισπανικό θέρετρο Lloret De Mar στην Costa Brava ως τον καλύτερο προορισμό από άποψη ποιότητας-τιμής που προσφέρει, παρέχοντας πάνω από 58 ώρες ηλιοφάνειας την εβδομάδα, 48 χλμ. παραλία και μέση θερμοκρασία νερού 23 βαθμούς C.


Το Lloret De Mar στην Costa Brava.

Το Benidorm, στην επίσης ισπανική Costa Blanca, φημίζεται για τις παραλίες και τη νυχτερινή ζωή του και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης value for money. Το δημοφιλές θέρετρο που προσφέρει στους τουρίστες 72 ώρες ηλιοθεραπείας κάθε εβδομάδα, 57 χλμ. αμμουδερής παραλίας και μέση θερμοκρασία νερού 23 βαθμούς C.

Με τη μεγαλύτερη παραλία από οποιοδήποτε άλλο θέρετρο, το Torremolinos έρχεται στην τρίτη θέση με σχεδόν 80 χλμ. αμμουδιά, 77 ώρες ηλίου και μέση θερμοκρασία 22 βαθμούς. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η μεσογειακή πόλη θέρετρο στην Costa del Sol, προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, όταν συγκρίνει κανείς το κόστος των διακοπών εκεί σε σχέση με τις παραλίες της, τις ώρες που εμφανίζεται ο ήλιος και τη θερμοκρασία της θάλασσας.

Ενώ το θέρετρο της Santa Ponsa στη Μαγιόρκα κατέχει την πέμπτη θέση και απολαμβάνει πάνω από 70 ώρες ηλίου κάθε εβδομάδα, η Ελλάδα και τα νησιά της, τα οποία είναι δημοφιλή στους Βρετανούς τουρίστες εδώ και πολλά χρόνια, κατέχουν την τέταρτη, έκτη και έβδομη θέση με την Κρήτη, τη Χαλκιδική και τη Ρόδο, να είναι τα μέρη που προσφέρουν εξαιρετική αναλογία ποιότητας-τιμής για όσους αναζητούν ήλιο, θάλασσα και κολύμπι. Τα Χανιά διαθέτουν παραλιακό μέτωπο 36,7 χλμ., ηλιοφάνειας 84 ωρών την εβδομάδα και μέση θερμοκρασία νερού 24 βαθμούς C. Η Χανιώτη στη Χαλκιδική διαθέτει παραλίες 64,9 χλμ., ηλιοφάνεια 79,3 ώρες εβδομαδιαίως και μέση θερμοκρασία νερού 23 βαθμούς C. Το Φαληράκι στη Ρόδο καταγράφει 29,4 χλμ. παραλίας. 93,3 ώρες ηλίου και μέση θερμοκρασία νερού 24 βαθμούς C. Η Κως, με αμμουδιές 23,3 χλμ. και μέση θερμοκρασία νερού 23 βαθμούς C, διαθέτει τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, με 93,3 ώρες την εβδομάδα.

Το Canary Island στις Κανάριες Νήσους και το νησί της Κύπρου με τα ζεστά νερά του (κατά μέσο όρο 26 βαθμούς το καλοκαίρι) είναι αυτά που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα της λίστας.

Destination and ranking

 

Kms of beach

 

Sun hrs per week (summer)

 

Avg. water temperature (summer)

 
  1. Costa Brava, Lloret de Mar
 

48,5

 

58,3

 

23

 
  1. Costa Blanca, Benidorm
 

57

 

72,3

 

23

 
  1. Costa del Sol, Torremolinos
 

79,4

 

77

 

22

 
  1. Crete, Chania
 

36,7

 

84

 

24

 
  1. Majorca, Santa Ponsa
 

26

 

72,3

 

24

 
  1. Halkidiki, Chaniotis
 

64,9

 

79,3

 

23

 
  1. Rhodes, Faliraki
 

29,4

 

93,3

 

24

 
  1. Kos
 

23,3

 

93,3

 

23

 
  1. Gran Canaria
 

15,2

 

65,1

 

22

 
  1. Cyprus, Larnaca
 

14

 

84

 

26


Στη φωτογραφία, η Χανιώτη στη Χαλκιδική.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top