Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ενοικίαση αυτοκινήτου

Πρόβλημα για τους ομογενείς και τους τουρίστες εκτός ΕΕ με την ενοικίαση αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 20 Ιούνιος 2018, 15:50

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας ζητά από την κυβέρνηση να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι επισκέπτες από χώρες εκτός ΕΕ θα μπορούν να προχωρήσουν σε ενοικίαση αυτοκινήτου, για όσο χρόνο ισχύει η βίζα εισόδου τους στη χώρα, μόνο με την εθνική άδεια οδήγησης, εφόσον σε αυτήν τα στοιχεία αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες.


Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ομογενείς συμπατριώτες μας από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και επισκέπτες από άλλες χώρες, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ενοικίαση αυτοκινήτων στην Ελλάδα, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αυτό οφείλεται στην απαίτηση διεθνούς άδειας οδήγησης, που εμποδίζει τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να ενοικιάσουν αυτοκίνητα σε ομογενείς συμπατριώτες μας που έχουν άδεια οδήγησης από τις ΗΠΑ, τον Καναδά ή την Αυστραλία.

Ο Κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι χιλιάδες ομογενείς συμπατριώτες μας από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία δεν μπορούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο όταν επισκέπτονται τη χώρα μας, ενώ το συγκεκριμένο πρόβλημα προκαλεί απώλεια δημοσίων εσόδων και έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας.

Τονίζει ότι και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκές Ένωσης αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα, αλλά προχώρησαν σε νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου να τα υπερβούν, κάτι που οφείλει να κάνει και η χώρα μας.

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας ζητά από την κυβέρνηση να κατατεθεί άμεσα, νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι επισκέπτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να προχωρήσουν σε ενοικίαση αυτοκινήτου, για όσο χρόνο ισχύει η βίζα εισόδου τους στη χώρα, μόνο με την εθνική άδεια οδήγησης που διαθέτουν, εφόσον σε αυτήν τα στοιχεία αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top