Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής 'Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου'
Πολιτισμός

Ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής 'Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου'

Στη 2η συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης του έργου 'Cult-RinG' θα παρουσιαστεί η διαδικασία ένταξης της διαδρομής 'Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου' στο πιστοποιημένο δίκτυο πολιτιστικών διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Την περαιτέρω ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής “Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου” προωθεί η 2η συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης (Local Stakeholders Group) του έργου “Cult-RinG”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, στις 11 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο ΤΗΕ ΜΕΤ HOTEL). Τη συνάντηση διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως επικεφαλής εταίρος του έργου “Cultural Routes as Investments for Growth and Jobs” (“Πολιτιστικές Διαδρομές ως Επενδύσεις για Ανάπτυξη και Απασχόληση”) και ακρωνύμιο ‘Cult-RinG'”, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG EUROPE 2014-2020.

Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί η διαδικασία ένταξης της διαδρομής “Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου” στο πιστοποιημένο δίκτυο πολιτιστικών διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς επίσης και οι καλές πρακτικές και τα αποτελέσματα της 2ης διαπεριφερειακής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου  Cult-RinG” στη Σουηδία και της επίσκεψης  που πραγματοποιήθηκε στο Lazio της Ιταλίας. Παράλληλα, θα γίνει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές και τις δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Διαδρομών.

Κατά την εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση μελών Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης, καθώς και παρουσίαση της διαδικασίας για την πιστοποίηση της διαδρομής “Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου” από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, με συμμετοχή όλων των μελών του LSG και κατόπιν παρουσίαση των καλών πρακτικών και των αποτελεσμάτων του 2ου Διαπεριφερειακού Εργαστηρίου με θέμα “Κεφαλαιοποίηση Καλών Πρακτικών” και παρουσίαση των καλών πρακτικών και των αποτελεσμάτων της επίσκεψης μελέτης στο Lazio της Ιταλίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024