Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Λιμένες

Αύξηση 7,7% του κύκλου εργασιών (111,5 εκατ. ευρώ) για τον ΟΛΠ το 2017

Άγγελος Ρεστάνης - 22 Ιούνιος 2018, 15:49

Έχει ήδη κατατεθεί το Master Plan του λιμένος και αναμένται η έγκριση της Πολιτείας, ώστε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο.


H Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΟΛΠ ΑΕ έλαβε χώρα σήμερα Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 με ποσοστό απαρτίας 84,06%, με κύρια θέματα την Έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων και τη Διανομή Μερίσματος για την εταιρική χρήση 2017, το οποίο ύστερα από πρόταση του Δ.Σ. ανέρχεται σε 0,1712 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 0,0892 ευρώ για την προηγούμενη χρήση.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 111,5 εκατ. ευρώ, έναντι 103,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης χρήσης 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 7,7%. Τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε 21,2 εκατ. ευρώ, έναντι 11 εκατ. ευρώ της χρήσης 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 92% και το καθαρό αποτέλεσμα εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 68,6% σε 11,3 εκατ. ευρώ, έναντι 6,7 εκατ. ευρώ της χρήσης 2016. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση κερδοφορίας της Εταιρείας κατά την τελευταία δεκαετία.

Όπως σημείωσε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ Capt. Fu Chengqiu: “Το 2017 ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά της νέας διοίκησης στο λιμάνι του Πειραιά και σημαδεύτηκε από θετικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι, με την υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδίου το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο τόσο η επιχειρησιακή λειτουργία όσο και η οικονομική αποτελεσματικότητα της ΟΛΠ ΑΕ. Η βελτίωση αυτή μάλιστα έχει αρχίσει και φαίνεται ήδη από τους πρώτους μήνες του 2018, το οποίο αναμένεται να είναι μια ακόμη θετική χρονιά”.

Επίσης σχετικά με την πορεία του επενδυτικού προγράμματος ανέφερε: “Έχουμε καταθέσει το Master Plan του λιμένος στους αρμόδιους φορείς και αναμένουμε την έγκριση της Πολιτείας, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top