Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Home sharing

Οι ταξιδιώτες χάνουν το ενδιαφέρον τους για τη διαμοιραζόμενη οικονομία

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Ιούνιος 2018, 11:11

Οι τρεις βασικοί λόγοι που οι ταξιδιώτες δεν προτιμούν τα διαμοιραζόμενα σπίτια είναι επειδή δε θέλουν να μοιράζονται τα καταλύματα των διακοπών τους με ξένους (71%), προτιμούν τα ξενοδοχεία (66%) και δεν εμπιστεύονται την ποιότητα των διαμοιραζόμενων κατοικιών σε σύγκριση με αυτή των ξενοδοχείων (50%).


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της MMGY με τίτλο “Global’s Portrait of American Travelers”, μόνο το 33% των ερωτηθέντων ενδιαφέρεται πλέον να μείνει σε καταλύματα διαμοιραζόμενης οικονομίας, ποσοστό που ήταν 41% το 2017 και 37% το 2016.

Συγκριτικά, το 75% εκφράζει ενδιαφέρον για μεγάλα, επώνυμα ξενοδοχεία, ενώ το 66% ενδιαφέρεται διαμονή σε ακίνητα που διαθέτουν μόνο σουίτες και το 61% θέλει ξενοδοχεία περιορισμένων υπηρεσιών.

Οι “Millennials” είναι η ηλικιακή ομάδα που ενδιαφέρεται περισσότερο για τη διαμοιραζόμενη οικονομία με ποσοστό 46%, ακολουθούμενη από τους ταξιδιώτες της “Generation X” με 31%, τους “baby boomers” με 22% και τους ώριμους ηλικιακά ταξιδιώτες, με μόλις 14%.

Περίπου το 20% των ερωτηθέντων λένε ότι χρησιμοποίησαν τέτοιου είδους καταλύματα τουλάχιστον μία φορά τους τελευταίους 12 μήνες, ποσοστό που είναι μειωμένο από 22% το 2017, με το 14% να χρησιμοποιεί την Airbnb και το 5% τις VRBO ή HomeAway.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, αν και το ενδιαφέρον και η χρήση είναι μειωμένα, το 27% των ταξιδιωτών σκοπεύει ακόμη να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες διαμοιραζόμενης οικονομίας κάποια στιγμή στο μέλλον, ποσοστό που ήταν 19% το 2017 και 18% το 2016. Οι “Millennials” είναι πιθανότερο να αναζητήσουν εναλλακτικού τύπου καταλύματα τους επόμενους μήνες (42%), ακολουθούμενη από τους “Gen Xers” (22%).

Σύμφωνα με την έρευνα, οι τρεις πρώτοι λόγοι για τους οποίους οι ταξιδιώτες δεν προτιμούν τα διαμοιραζόμενα σπίτια είναι επειδή δε θέλουν να μοιράζονται τα καταλύματα των διακοπών τους με ξένους (71%), προτιμούν τα ξενοδοχεία (66%) και δεν εμπιστεύονται την ποιότητα των διαμοιραζόμενων κατοικιών σε σύγκριση με αυτή που παρέχουν τα ξενοδοχεία (50%).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top