Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑύξηση του ρωσικού εξερχόμενου τουρισμού το 2018
Τάσεις

Αύξηση του ρωσικού εξερχόμενου τουρισμού το 2018

Συνολικά, 40 εκατ. Ρώσοι πραγματοποίησαν ταξίδια στο εξωτερικό το περασμένο έτος.

Χρονιά-σταθμός αποδεικνύεται για τον ρωσικό εξερχόμενο τουρισμό το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της Ρωσικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ATOR) και τη διευθύντριά της, Maya Lomidze, η οποία χαρακτήρισε την περασμένη χρονιά ως εξαιρειτική για τον τουριστικό κλάδο της χώρας.

Τα στοιχεία άλλωστε μαρτυρούν αυτήν ακριβώς την αύξηση, με συνολικά 40 εκατ. Ρώσους να πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό το περασμένο έτος, αριθμός που σημειώνεται σε συνέχεια των ήδη υψηλών ποσοστών που είχαν καταγραφεί το 2016, με την αύξηση της τάξης του 25% στα εξερχόμενα ταξίδια.

Αυτά τα πολύ θετικά αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν τη σταθεροποίηση του ρωσικού νομίσματος (ρούβλι), το οποίο ενισχύθηκε από την αναβαλλόμενη ζήτηση, το εκτεταμένο πρόγραμμα πτήσεων και τον αυξανόμενο αριθμό προορισμών που ήταν διαθέσιμοι για ταξίδια χωρίς να χρειάζεται βίζα.

Για το 2018, υπάρχουν ήδη θετικά σημάδια για τον τουρισμό της Ρωσίας, ξεκινώντας από την παρούσα χρονική περίοδο με την διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, το οποίο έχει προσελκύσει πλήθος κόσμου στη χώρα απ’όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Ακόμη, η ιστοσελίδα σύγκρισης πτήσεων Biletix παρουσιάζει αύξηση 35% στις πωλήσεις πτήσεων τσάρτερ μεταξύ Ιανουαρίου – Μαρτίου 2018 ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Η ζήτηση για οργανωμένα ταξίδια με παιδιά κατά την περίοδο των διακοπών της άνοιξης, αυξήθηκε κατά 40%, σύμφωνα με την ιστοσελίδα κρατήσεων ATOR. Τέλος, ο τουριστικός πράκτορας Tez Tour ξεκίνησε τις κρατήσεις του για τη χειμερινή περίοδο 2018-19 νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, από τον Απρίλιο.

Η κορυφαία έκθεση ταξιδιών και τουρισμού της Ρωσίας, MITT, επιστρέφει το 2019 και είναι ακόμη μια ευκαιρία να προσελκύσει η χώρα επαγγελματίες, αλλά και επισκέπτες του τουριστικού κλάδου. Κάθε χρόνο, η MITT προσελκύει πάνω από 22.700 επαγγελματίες – ταξιδιωτικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες και άλλους επαγγελματίες που επηρεάζουν το που οι Ρώσοι τουρίστες πρόκειται να κάνουν τις επόμενες διακοπές τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024