Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυμφωνία μεταξύ Αυτοδιαχείρισης και CISAC
Πνευματικά δικαιώματα

Συμφωνία μεταξύ Αυτοδιαχείρισης και CISAC

Μεταξύ άλλων, το MoU προβλέπει την αλλαγή του Καταστατικού και του Κανονισμού Διανομής της Αυτοδιαχείρισης, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές και τους επιχειρηματικούς κανόνες της CISAC και την πρόσληψη ξένου γενικού διευθυντή με τεράστια πείρα σε ανάλογη θέση σε μεγάλο οργανισμό τού εξωτερικού για μια ενδιάμεση (interim) περίοδο.

Υπογράφηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου από τον κ. Γιάννη Γλέζο, πρόεδρο της Αυτοδιαχείρισης (AUTODIA), τον Gadi Oron, γενικό διευθυντή της CISAC και τον Eric Baptiste, πρόεδρο του ΔΣ της CISAC (Παγκόσμια Συνομοσπονδία Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης) η Συμφωνία Συνεργασίας (Memorandum of Understanding – MoU), που αποσκοπεί στο να λειτουργήσει άμεσα ο Οργανισμός, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και τους διεθνείς κανόνες και πρακτικές, σε στενή συνεργασία με την CISAC.

Μεταξύ άλλων, το MoU προβλέπει:
1. Την άμεση και πλήρη αναβάθμιση τού ήδη υπάρχοντος συστήματος μηχανοργάνωσης (ΙT system), ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί απρόσκοπτα τον τεράστιο όγκο του νέου ρεπερτορίου (ελληνικού και ξένου) που θα εκπροσωπείται πλέον από τον οργανισμό.
2. Την εκπαίδευση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού (και την πρόσληψη νέου) για να μπορούν να καλυφθούν άμεσα οι νέες αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται για την Αυτοδιαχείριση, τόσο σε διεθνές, όσο και σε ελληνικό επίπεδο.
3. Την αλλαγή του Καταστατικού και του Κανονισμού Διανομής της Αυτοδιαχείρισης, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές και τους επιχειρηματικούς κανόνες της CISAC.
4. Την πρόσληψη ξένου γενικού διευθυντή (CEO) με τεράστια πείρα σε ανάλογη θέση σε μεγάλο οργανισμό τού εξωτερικού για μια ενδιάμεση (interim) περίοδο, ο οποίος θα αντικατασταθεί από Έλληνα με ανάλογα προσόντα μετά από αυτό το διάστημα.
5. Νέες εκλογές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, ώστε να μπορέσουν να εκπροσωπηθούν στα καταστατικά όργανα της Αυτοδιαχείρισης όλες οι απόψεις των νέων μελών της, καθώς και οι εκδότες μουσικής. Το Δ.Σ. γίνεται 9μελές.
6. Την επεξεργασία και διαμόρφωση του ήδη υπάρχοντος πενταετούς Επιχειρηματικού Σχεδίου της Αυτοδιαχείρισης (Business Plan), σύμφωνα με τις νέες συνθήκες και τις προοπτικές που δημιουργούνται.
7. Την πλήρη χρηματοδότηση για όλα τα παραπάνω της AUTODIA – Αυτοδιαχείρισης από τη CISAC και τους ξένους οργανισμούς (με τη μορφή επιχορηγήσεων και μακροχρόνιων άτοκων δανείων).
8. Την τελική μετατροπή της Αυτοδιαχείρισης σε μεγάλο, σύγχρονο ευρωπαϊκό οργανισμό.

“Η συμφωνία αυτή που αποδεικνύει την αμέριστη συμπαράσταση και την απόλυτη εμπιστοσύνη της CISAC προς την Αυτοδιαχείριση είναι μια μεγάλη επιβράβευση τού Οργανισμού μας για τους πολυετείς μας αγώνες για την κάθαρση στον χώρο των Πνευματικών Δικαιωμάτων”, αναφέρει ο κ. Γλέζος. “Η Αυτοδιαχείριση είναι τώρα έτοιμη να ανταπεξέλθει σε όλες τις ανάγκες των δικαιούχων μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο της ψηφιακής εποχής που επηρεάζει άμεσα τον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων και είναι έτοιμη να πρωτοστατήσει και πάλι σε νέους αγώνες -διεθνείς τώρα- εναντίον όσων φτωχοποιούν την αξία του πνευματικού δικαιώματος στην ψηφιακή του χρήση, δημιουργώντας έτσι μια σύγχρονη μορφή πειρατείας με τις εξευτελιστικές τιμές που αποδίδουν στους δημιουργούς για την ψηφιακή χρήση των έργων τους. Καλούμε όλους τους Έλληνες δημιουργούς και δικαιούχους να πλαισιώσουν τις προσπάθειες μας σε όλους τους τομείς και να γίνουν άμεσα μέλη μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024