Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Το Υπουργείο Τουρισμού στην 3η Σύνοδο της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος-Ν. Κορέας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Ιούνιος 2018, 12:16

Η γενική γραμματέας Τουρισμού μίλησε για την επιδίωξη έναρξης απευθείας αεροπορικών πτήσεων, στη διεύρυνση της τουριστικής προσφοράς μέσα από την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού και στη δυναμική προβολή του τουριστικού προϊόντος μέσω εξελιγμένων ψηφιακών μορφών κοινωνικών δικτύων.


Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε η γενική γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα στη διάσκεψη της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ν. Κορέας που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας Cho Hyun και τον αναπλ. υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιώργος Κατρούγκαλο, επικεφαλής της ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας.

Στις εργασίες συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λ. Κρέτσος, Ψηφιακής Πολιτικής κ. Στ. Ράλλης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δ. Τεμπονέρας, καθώς και οι Κορεάτες Ομόλογοί τους και στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων των δύο χωρών.


Οι αδερφοί Chang, ο αναπλ. ΥΠΕΞ κ. Γ. Κατρούγκαλος, η γενική γραμματέας Τουρισμού κα Ευρ. Κουρνέτα και ο β’ γενικός διευθυντής ΑΝΥΠΕΞ κ. Βέρρος.


Η κα Κουρνέτα επικεντρώθηκε στα ζητήματα εμβάθυνσης της τουριστικής συνεργασίας των δύο κρατών, με έμφαση στην επιδίωξη έναρξης απευθείας αεροπορικών πτήσεων, στη διεύρυνση της τουριστικής προσφοράς μέσα από την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού και στη δυναμική προβολή του τουριστικού προϊόντος μέσω εξελιγμένων ψηφιακών μορφών κοινωνικών δικτύων.

Εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή του ΕΟΤ με περίπτερο στην 33η Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σεούλ KOFTA (14 - 17 Ιουνίου) και την απονομή στον ΕΟΤ του βραβείου μάρκετινγκ “Τhe Best Tourism Marketing Award” για την καλύτερη προβολή και προώθηση καλύτερου προορισμού στην Ν. Κορέα.

Η τουριστική αγορά της Ν. Κορέας αποτέλεσε από το 2015, σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, μία από τις νέες αγορές- στόχους για την προσέλκυση επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης. Για το 2018, καταγράφεται αύξηση 10% στο τουριστικό ρεύμα από την Ν. Κορέα για την Ελλάδα, με βάση τη μέχρι στιγμής εξέλιξη των κρατήσεων.


Η γενική γραμματέας. Τουρισμού κα Ευρ. Κουρνέτα, η πρέσβης της Ελλάδας στη Ν. Κορέα κα Κοντολέοντος, ο αναπλ. ΥΠΕΞ κ. Γ. Κατρούγκαλος, ο διευθυντής του Συνδέσμου Κορεατών Εισαγωγέων Joong-Hyun Jough, ο γενιός γραμματέας Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δ. Τεμπονέρας και ο β’ γενικός διευθυντής ΑΝΥΠΕΞ κ. Βέρρος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Σεούλ, η κα Κουρνέτα συμμετείχε με την ελληνική αντιπροσωπεία στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Import Goods Fair στο εκθεσιακό κέντρο COEX και περιηγήθηκε στα ελληνικά περίπτερα προβολής και προώθησης ελληνικών προϊόντων.

Συναντήθηκε με την πρέσβη της Ελλάδας στη Σεούλ, κα Ιφιγένεια Κοντολέοντος και συμμετείχε στις συναντήσεις με αντιπροσωπεία του ΣΕΒ με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ν. Κορέα, καθώς και με ομάδα Κορεατών εισαγωγέων ελληνικών προϊόντων με επικεφαλής τον διευθυντή της Ένωσης Εισαγωγέων Κορέας (ΚΟΙΜΑ) Joong-Hyun Jough.Στη φωτογραφία, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ράλλης, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας κ. Λ. Κρέτσος, η πρέσβης της Ελλάδας στη Ν. Κορέα κα Κοντολέοντος, ο αναπλ. ΥΠΕΞ κ.Γ. Κατρούγκαλος, ο β’ γενικός διευθυντής ΑΝΥΠΕΞ κ. Βέρρος, η γενική γραμματέας Τουρισμού κα Ευρ. Κουρνέτα, και ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δ. Τεμπονέρας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top