Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρειες

Πρώτη σε επισκεψιμότητα τουριστών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Ιούνιος 2018, 13:44

Αισιόδοξα τα μηνύματα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Αλέξανδρο Θάνο.


Πρώτη ανάμεσα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα τουριστών, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρο Θάνο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Σε έναν απολογισμό που παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η κατάσταση αλλάζει ακόμη και στο κομμάτι των διανυκτερεύσεων, στο οποίο παραδοσιακά η Περιφέρεια δεν είχε τις καλύτερες επιδόσεις, καθώς οι τουρίστες προερχόταν κυρίως από τη βαλκανική αγορά. Όπως εξήγησε, αλλάζει πλέον το μείγμα των τουριστών, με χώρες προέλευσης επισκεπτών όπως η Βρετανία και το Κατάρ, και έτσι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται πια στη δεύτερη θέση ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας ως προς τις διανυκτερεύσεις, και μάλιστα πάνω από Περιφέρειες όπως εκείνες της Αττικής και της Κρήτης.

Ο κ. Θάνος γνωστοποίησε, ακόμη, ότι στον τομέα των επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους παρατηρείται μια ετήσια αύξηση της τάξης του 14% για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση που σημειώθηκε ήταν στην Πέλλα, με άνοδο της επισκεψιμότητας αρχαιολογικών χώρων κατά 130%.

Για την κίνηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία, σημείωσε ότι παρότι έκλεισε ο κύριος διάδρομος για κάποιο διάστημα, έχει πολύ καλή τάση τον τελευταίο χρόνο.”Συγκεκριμένα από από τον Μάη του 2017 μέχρι τον Μάη του 2018 υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 30%”, είπε και εκτίμησε ότι θα βοηθήσει πολύ η επιδιωκόμενη επέκταση που θα γίνει από τον επενδυτή.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της Περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις σχολίασε ότι το πρώτο εξάμηνο η Κεντρική Μακεδονία βρέθηκε σε εκθέσεις στο Τελ Αβίβ, τη Σόφια και το Βελιγράδι, που επιμένουν στην περιοχή μας, αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως το Βερολίνο, τη Μόσχα και το Βουκουρέστι, στις οποίες παρουσιάζεται τάση αύξησης των τουριστών προς τη χώρα μας. Σε ό,τι αφορά τη Ρωσία παρατηρείται τάση αύξησης των επισκεπτών κατά 15%, ενώ ευκαιρίες ανοίγονται και σε χώρες, όπως η Ρουμανία, η Ουκρανία και η Κίνα. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 η Περιφέρεια  θα συμμετέχει σε εκθέσεις στη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Σουηδία και την Ισπανία, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού.

Η αγορά του εναλλακτικού τουρισμού αναπτύσσεται πολύ δυναμικά και έχει θετικά αποτελέσματα όχι μόνο στους μήνες του καλοκαιριού αλλά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τέτοιες εκθέσεις θα γίνουν στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία και σε αυτές θα συμμετέχει η Κεντιρκή Μακεδονία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θάνος, αναφέρθηκε και στο μάρκετινγκ των αεροπορικών εταιρειών, τονίζοντας ότι εικόνες από την Κεντρική Μακεδονία και ειδικά βίντεο προβάλλονται κατά τη διάρκεια των πτήσεων της Aegean, ενώ η περιφέρεια ξεκίνησε από πέρυσι συνεργασία με αεροπορική εταιρεία της Βρετανίας και συμβάλλει στο άνοιγμα νέων αγορών. Μίλησε, ακόμη, για τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, με αφορμή την παράσταση στο Τελ Αβίβ, για την παρουσίαση της ζωής των Σεφαραδιτών της Ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, σημείωσε, ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 σχεδιάζεται η υποβολή υποψηφιότητας για την πιστοποίση της πολιτιστικής διαδρομής “Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου” από τις Περιφέρειες Κεντρικής  Μακεδονίας - Πάφου και Λάτσιο, ενώ ειδική στόχευση έχει η Περιφέρεια και για την ανάδειξη του Ολύμπου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top