Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικά θέματα

Airtickets: Το δεύτερο μεγαλύτερο 'κανόνι' σε παγκόσμιο επίπεδο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Ιούνιος 2018, 12:01

Μετά από αδυναμία αποπληρωμής του BSP η airtickets και η travelplanet24 βρίσκονται ένα βήμα πριν από το λουκέτο.


Μεγάλα οικονομικά προβλήματα ωθούν την airtickets και την travelplanet24, στο λουκέτο, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δύο εταιρείες οδηγούνται σε αδιέξοδο. Αν τελικά δεν καταφέρει η airtickets να λύσει το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να ανταποκριθεί στα 70 εκατ. ευρώ που χρωστά στην ΙΑΤΑ, η κατάρρευσή της θα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο “κανόνι” σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά τη γνωστή ιστορία που ταλαιπώρησε πριν χρόνια τον αεροπορικό κλάδο.
 
Η travelplanet24 και η airtickets συγχωνεύθηκαν το 2015, γεγονός που κατέστησε, τότε τα δύο online πρακτορεία νο1 στη νοτιοανατολική Ευρώπη και μέσα στα 5 μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στην Ευρώπη, με συνολικό τζίρο πωλήσεων 500 εκατ. ευρώ. 
 
Στις 15 Ιουνίου του 2018 όμως, η αγορά πάγωσε όταν μαθεύτηκε ότι η Tripsta, μητρική εταιρεία των airtickets και travelplanet24, δεν ανταποκρίθηκε να πληρώσει το BSP και ότι ήρθε σε συμφωνία με την ΙΑΤΑ να πληρώσει σε δόσεις, με τη μεγαλύτερη δόση τον Οκτώβριο του 2018.
 
Όμως μια αεροπορική εταιρεία έβγαζε από το σύστημα της την Tripsta με αποτέλεσμα από ότι φαίνεται να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεωσεις της πλέον.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Tripsta, κ. Φίλιππος Μπρίνκμαν, συγκέντωσε χθές όλους τους εργαζομένους της εταιρείας και τους ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να απολυθεί το σύνολο τους, δηλαδή περίπου 180 άτομα. Υπενθυμίζεται επίσης πως νωρίτερα φέτος είχε προηγηθεί η απόλυση του προσωπικού και του γραφείου της εταιρείας στο Βουκουρέστι (80 άτομα).
 
Στις θέσεις τους, τόσο στην Αθήνα όσο και στο Βουκουρέστι, θα παραμείνουν μέχρι το τέλος Ιουλίου υπάλληλοι που εργάζονται στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ώστε να εξυπηρετούνται όσοι ήδη έχουν αγοράσει εισιτήρια από την πλατφόρμα της εταιρείας.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top