Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Πάνω από το 60% των ξένων τουριστών στην Ελλάδα πληρώνει με κάρτες

Τατιάνα Ρόκου - 03 Ιούλιος 2018, 15:08

Το 2017, οι παραθεριστές στην Ελλάδα δαπάνησαν περισσότερα από 14 δισ. ευρώ και πιο συγκεκριμένα. Περισσότερο από το 60% όλων των συναλλαγών των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε μέσω καρτών.


Η Mastercard παρουσιάζει την έρευνα Global Consumer Tracker και προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για τους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο, ώστε να απολαμβάνουν την ασφάλεια και την ευκολία των ηλεκτρονικών πληρωμών, σε κάθε βήμα του ταξιδιού τους. Στις εξορμήσεις τους στο εξωτερικό, οι ταξιδιώτες επωφελούνται ολοένα και περισσότερο από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών πληρωμών, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν τον προτιμόμενο τρόπο πληρωμής για αυτούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι Ευρωπαίοι είναι λάτρεις των ταξιδιών και πραγματοποιούν κατά μέσο όρο 10 ταξίδια αναψυχής το χρόνο, είτε στην χώρα τους, είτε στο εξωτερικό. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι Τσέχοι και οι Σλοβάκοι με 19 ταξίδια ανά έτος1.

Τα στοιχεία για τη χώρα μας ως προορισμό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά μιας και η Ελλάδα υποδέχθηκε το 2017 πάνω από 30 εκατ. επισκέπτες (2 εκατομμύρια περισσότερους από το προηγούμενο έτος)2. Το 2017, οι παραθεριστές στην Ελλάδα δαπάνησαν περισσότερα από 14 δισ. ευρώ και πιο συγκεκριμένα, 64% του ποσού για καταλύματα, 16% για φαγητό και 5% για ψώνια. Όσον αφορά στον τρόπο πληρωμής, περισσότερο από το 60% όλων των συναλλαγών πραγματοποιήθηκε μέσω καρτών3.

Η κα Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard σε Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, δήλωσε σχετικά: “Η Mastercard αποτελεί τον ιδανικό ‘συνταξιδιώτη’ για τους ταξιδιώτες που ψάχνουν για ανεκτίμητες εμπειρίες και εκτιμούν την ασφάλεια, την ταχύτητα και την ευκολία που παρέχουν οι ηλεκτρονικές πληρωμές”.

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία περιέχονται εδώ.1 Mastercard Global Consumer Tracker – 28 countries in Europe
2 Τράπεζα της Ελλάδας 2018, ΕΟΤ 2017

3 Euromonitor data – 2016/2017


 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top