Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Υπουργείο Τουρισμού προς ΕΕ: Προτεραιότητα ο τουρισμός στο νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Ιούλιος 2018, 09:18

Η υπουργός Τουρισμού ζήτησε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Pierre Moscovici να συμπεριληφθεί ο τουρισμός ως προτεραιότητα στο νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ για μετά το 2020.


Τη στήριξη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, Pierre Moscovici, ζήτησε η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε ο τουρισμός να συμπεριληφθεί ως μία από τις προτεραιότητες στο σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετά το 2020 (νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο).

Η υπουργός αναφέρθηκε στην πάγια ελληνική θέση ότι ο τουρισμός πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ. Για την Ελλάδα, τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί ισχυρή κινητήρια δύναμη της εθνικής οικονομίας, που συμπαρασύρει στην ανάπτυξη και άλλους παραγωγικούς τομείς, όπως το εμπόριο, οι μεταφορές, η εστίαση και η κτημαγαγορά, και κυρίως δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. “Θα είναι ο τουρισμός πρωταγωνιστής στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας” είπε χαρακτηριστικά.

Η εθνική τουριστική πολιτική που σχεδίασε και υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού, όπως ανέφερε η κα Κουντουρά, οδήγησε σε συνεχή ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη τα τρία τελευταία χρόνια και έχει δημιουργήσει ένα πολύ ελκυστικό πλαίσιο ώστε ο ιδιωτικός τομέας να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη από την τουριστική ανάπτυξη. Το 2018, επισήμανε, η Ελλάδα αναμένεται να προσελκύσει 32 εκατ. επισκέπτες, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ αφίξεων και εσόδων.

Απευθυνόμενη στον κ. Moscovici, σε συνέχεια της ομιλίας του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η κα Κουντουρά τόνισε ότι είναι σημαντικό που “υπάρχει αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού” και ανέφερε: “Θέλω να σας ευχαριστήσω που δημόσια από αυτό το βήμα είπατε αλήθειες ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, ότι επιστρέφει στην ανάπτυξη, ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο. Είναι  σημαντικό να το ακούσει από εσάς ο ελληνικός λαός, ότι αυτή η επιτυχία της Ελλάδας είναι πραγματική και βγήκε από το πρόγραμμα”.

Ο κ. Moscovici, στην τοποθέτησή του, ευχήθηκε στην κα Κουντουρά να πετύχει το στόχο που έχει θέσει για την προσέλκυση 32 και πλέον εκατομμυρίων τουριστών το 2018 στην Ελλάδα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top