Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θεματικός τουρισμός

Ανάδειξη του Σπηλαίου των Πετραλώνων μέσω ΕΣΠΑ

Τατιάνα Ρόκου - 04 Ιούλιος 2018, 10:15

Σκοπός του έργου είναι η συντήρηση του σπηλαίου και η λειτουργική-αισθητική αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του, οι οποίες εμφανίζουν εκτεταμένες φθορές.


Στην “Ανάδειξη του σπηλαίου των Πετραλώνων και την αναβάθμιση των υποδομών του” προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε την ένταξη του σχετικού έργου στο ΕΣΠΑ.


Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 996.000 ευρώ και δικαιούχος είναι η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας.

“Σκοπός του έργου, που χρηματοδοτούμε μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η συντήρηση του σπηλαίου και η λειτουργική-αισθητική αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του, οι οποίες εμφανίζουν εκτεταμένες φθορές. Κύριος γνώμονας των παρεμβάσεων είναι η ασφάλεια των επισκεπτών και η προστασία του μνημείου, ενώ βασικός στόχος είναι η βέλτιστη αξιοποίηση του σπηλαίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρηση και ελκυστικότητά του ως εδραιωμένου τουριστικού προορισμού και η ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η προστασία, αναβάθμιση και ανάδειξη του σπηλαίου των Πετραλώνων ήταν πάγιο αίτημα της περιοχής, στο οποίο ανταποκρινόμαστε με το συγκεκριμένο πλάνο παρεμβάσεων”, τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο του έργου, όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης της πεπαλαιωμένης διαδρομής επίσκεψης του σπηλαίου, προμήθεια και τοποθέτηση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, σύνταξη μελέτης καθαρισμού λιθωματικού διακόσμου και καθαρισμός βάσει της μελέτης της επιλιθικής χλωρίδας σε συνδυασμό με έλεγχο του μικροκλίματος του σπηλαίου καθώς και δημιουργία πληροφοριακού υλικού για το κοινό.

Όπως επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Γιάννης Γιώργος, “η συγκεκριμένη παρέμβαση στο σπήλαιο των Πετραλώνων είναι απολύτως αναγκαία, προκειμένου να αποκατασταθούν σημαντικές φθορές και να αναβαθμιστούν τόσο οι υποδομές, όσο και η εικόνα ενός χώρου που αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών για όλη τη Χαλκιδική. Τα έργα που προβλέπονται αποτελούν πάγιο αίτημα των αρμοδίων και των κατοίκων της περιοχής, στο οποίο ανταποκρίνεται τόσο η Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής, όσο και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος είχε επισημάνει την ανάγκη να αναβαθμιστεί ο συγκεκριμένος χώρος. Η συνεισφορά του σπηλαίου των Πετραλώνων εξάλλου στην τοπική ανάπτυξη και στην τοπική οικονομία είναι εξαιρετικά μεγάλη, διότι είναι ένας από τους σημαντικούς πυλώνες στήριξης του τουρισμού στη Χαλκιδική, με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποδεικνύει ότι επενδύει σε όλα τα σημαντικά τοπόσημα, βελτιώνοντας κατά το δυνατό τις συνθήκες, προστατεύοντας και ενισχύοντας την εικόνα τους”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top