Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤαξιδιωτική οδηγία της Κίνας για τις ΗΠΑ
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Ταξιδιωτική οδηγία της Κίνας για τις ΗΠΑ

Η κινεζική πρεσβεία υποστηρίζει ότι η δημόσια ασφάλεια στις ΗΠΑ δεν είναι επαρκής, καθώς υπάρχουν πολλά και συχνά περιστατικά πυροβολισμών, ληστειών και κλοπών.

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον προειδοποίησε τους τουρίστες με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε, για βιαιοπραγίες που συνέβησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τις απειλές πυροβόλων όπλων αλλά και για τα υψηλά κόστη υγειονομικής περίθαλψης.

Η προειδοποίηση αυτή δημοσιεύθηκε σε κινεζική ιστοσελίδα σχετική με καλοκαιρινές διακοπές, ιδίως για φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό, προειδοποιώντας τους επισκέπτες για βίαιες πράξεις, κλοπές, ληστείες και υψηλά ιατρικά έξοδα.

Οι αρμόδιοι ενημέρωσαν ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να αγοράσουν ασφάλιση για τυχόν ταξίδι τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και να προσέξουν τον τρόπο επικοινωνίας τους με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω του 911. Η ανακοίνωση έρχεται σε μια εποχή όλο και πιο συχνών κινεζο-αμερικανικών πολιτικών και εμπορικών εντάσεων, με κυριότερα θέματα να είναι η βία και οι νόμοι περί οπλοκατοχής, καθώς επίσης και η συνολική μείωση των τουριστικών αφίξεων από την Κίνα στις ΗΠΑ.

Οι πρεσβείες και τα προξενεία εκδίδουν συχνά προειδοποιήσεις σχετικά με τα ταξίδια και την ασφάλεια των τουριστών. Ωστόσο, αυτή η τελευταία ταξιδιωτική οδηγία από την κινεζική πρεσβεία παίρνει αισθητά πιο οξύ τόνο για την ασφάλεια, το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και την επιβολή του νόμου Trump στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην οδηγία, η κινεζική πρεσβεία προειδοποιεί τους Κινέζους επισκέπτες πως η αμερικανική ιατρική περίθαλψη είναι εξαιρετικά δαπανηρή και πως πρέπει να αγοράσουν ιατρική και προσωπική ασφάλιση ατυχήματος ανάλογα με την προσωπική τους κατάσταση υγείας και οικονομική κατάσταση.

Η κινεζική πρεσβεία υποστηρίζει επίσης ότι η δημόσια ασφάλεια των ΗΠΑ δεν είναι επαρκής, καθώς υπάρχουν πολλά και συχνά περιστατικά πυροβολισμών, ληστειών και κλοπών. Αν και απέχει πολύ από τον υψηλότερο στον κόσμο, ο ρυθμός θανάτων που σχετίζεται με τα πυροβόλα όπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ασυνήθιστα υψηλός, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες χώρες.

Η Πρεσβεία προειδοποιεί επίσης τους Κινέζους πολίτες σχετικά με τις πιθανότητες για λανθασμένη επιθεώρηση από το προσωπικό σε παραμεθόριες περιοχές και στα τελωνεία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την προειδοποίηση, οι Αμερικανοί συνοριακοί και τελωνειακοί φορείς επιβολής του νόμου έχουν το δικαίωμα να επιθεωρούν όλα τα άτομα που εισέρχονται στη χώρα (συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των ΗΠΑ) για να ελέγξουν την εθνικότητα, τον σκοπό εισόδου και τα μεταφερόμενα αντικείμενά τους, συμπεριλαμβανομένων των αποσκευών, των ηλεκτρονικών συσκευών και των αυτοκινήτων τους. Η οδηγία προειδοποιεί επίσης τους Κινέζους επισκέπτες ότι, ενώ μπορούν νομίμως να υποβάλλονται σε έρευνα χωρίς ένταλμα, θα πρέπει να τεκμηριώνουν τυχόν διακρίσεις ή παράνομες πρακτικές εκ μέρους των αξιωματούχων επιβολής του νόμου των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση πάντως αυτή έρχεται σε άσχημη χρονική περίοδο για την τουριστική βιομηχανία των ΗΠΑ, η οποία έχει υποστεί σημαντική πτώση στις αφίξεις των διεθνών τουριστών από πέρυσι.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024