Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣυνάντηση Έλ. Κουντουρά με εκπροσώπους της ΚΟΙΝΣΕΠ για το γιώτινγκ
Yachting

Συνάντηση Έλ. Κουντουρά με εκπροσώπους της ΚΟΙΝΣΕΠ για το γιώτινγκ

Η υπουργός δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και θα εξετάσει τις ανάγκες από την προγραμματισμένη ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αλίμου.

Ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση είχαν την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, με την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, εκ μέρους της ΚΟΙΝΣΕΠ, ο κ. Πάρις Λουτριώτης και ο κ. Γιώργος Νόρδας, πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής αντίστοιχα, οι οποίοι έθεσαν στην υπουργό τους προβληματισμούς του κλάδου και τις επιπτώσεις που δημιουργούνται από την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αλίμου, που είναι σήμερα η κύρια επαγγελματική βάση του κλάδου, και των περισσότερων από τα ήδη εγγεγραμμένα 50 μέλη της “ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΩΤΙΝΓΚ“.
Η υπουργός δήλωσε ότι είναι ήδη ενήμερη, από προηγούμενες συναντήσεις και προτάσεις που είχαν συζητηθεί, ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και θα εξετάσει τις ανάγκες από την προγραμματισμένη ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αλίμου, και το αίτημα ότι πρέπει να “βρεθεί σπίτι” για τους επαγγελματίες και επισήμανε ότι η ίδια είναι έτοιμη να στηρίξει τον κλάδο, που είναι κατ’ εξοχήν τουριστική δραστηριότητα και προβάλει γνωστές και άγνωστες παράκτιες περιοχές και νησιά της Ελλάδος.
Ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ κ. Λουτριώτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την υπουργό για την ανταπόκρισή της και για την ιδιαίτερα θετική διάθεση με την οποία περιβάλει τον κλάδο και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον Άλιμο, καθώς και για το γεγονός ότι με εντολή της οι υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν ήδη αρχίσει και εξετάζουν πιθανές λύσεις.
Συζητήθηκε η ήδη υποβληθείσα πρόταση της ΚΟΙΝΣΕΠ για χωροθέτηση μαρίνας στην περιοχή των Αλυκών Αναβύσσου, αλλά η υπουργός επεσήμανε ότι για εξεταστεί το θέμα της χωροθέτησης ειδικής μαρίνας για τα επαγγελματικά σκάφη ως νέας βάσης, πρέπει να υπάρχουν 3-4 εναλλακτικές προτάσεις, για να αξιολογηθούν ανάλογα και για να επιλεγεί η εφικτότερη και ευκολώτερα υλοποιήσιμη πρόταση.
Η υπουργός δήλωσε επίσης ότι είναι στο πλευρό των επαγγελματιών, και έτοιμη να βοηθήσει και στην ανεύρεση ενδιαφερόμενων επενδυτών για να υλοποιηθεί το έργο.
Οι εκπρόσωποι της ΚΟΙΝΣΕΠ συμφώνησαν σε λίγες μέρες να υποβάλουν προς την υπουργό συγκεκριμένες προτάσεις τους, προκειμένου αυτές να εξεταστούν, κατ’ αρχήν υπηρεσιακά.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024