Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός & πολιτική

Επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας στα νησιά των Παξών

Τατιάνα Ρόκου - 10 Ιούλιος 2018, 10:02

Ο υπουργός τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία των θεσμικών φορέων ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης και επεσήμανε την αλλαγή που προωθείτε ώστε πλέον το Υπουργείο να χρηματοδοτεί έργα και στα νησιά του Ιονίου.

Τα νησιά των Παξών και των Αντιπάξων επισκέφτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παξών κ. Σπύρο Βλαχόπουλο και τον τ. αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Λύχνο στους Αντίπαξους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των νησιών, ενώ επισκέφθηκε και τον Λιμενικό Σταθμό του νησιού, όπου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα λειτουργίας του. Επίσης παραδόθηκε στο τοπικό Λ.Σ. νέο μεγαλύτερο και πιο γρήγορο σκάφος περιπολίας.

Κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο, ο υπουργός τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία των θεσμικών φορέων ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης και επεσήμανε την αλλαγή που προωθείται ώστε πλέον το υπουργείο να χρηματοδοτεί έργα και μελέτες και στα νησιά του Ιονίου όχι μόνον σε εκείνα του Αιγαίου κάτι που ισχύει σήμερα ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Παξών που βρίσκει υποστηρικτές όλους τους δήμους του Ιονίου. 

Ο υπουργός ανέπτυξε επίσης τις αλλαγές στον νόμο 2571 που αφορά στην προσβασιμότητα στις ακτές (παράνομες προβλήτες κ.ά.), κάτι που θα λύσει πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους νησιώτες.

Ο κ. Βλαχόπουλος ανέπτυξε τα προβλήματα των μικρών νησιών κάνοντας ειδική αναφορά στην προσβασιμότητα στις παραλίες π.χ προβλήτες, αγκυροβόλια, ενώ τέθηκε και το ζήτημα του δικτύου της ύδρευσης για το νησί των Αντιπάξων, καθώς και τον Διαποντίων Νήσων από τον κ. Λύχνο.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top