Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Αύξηση 7% αναμένεται στις διεθνείς τουριστικές δαπάνες στη Ρωσία το 2018

Άγγελος Ρεστάνης - 11 Ιούλιος 2018, 10:42

Τα έσοδα από τον τουρισμό στη Μόσχα θα αυξηθούν κατά 6,6% ετησίως έως το 2026, ενώ οι αντίστοιχες δαπάνες από τους ξένους τουρίστες θα αυξηθούν κατά 9,6% κατά μέσο όρο μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Οι δαπάνες από τους διεθνείς επισκέπτες στη Ρωσία αναμένεται να αυξηθούν κατά 7% φέτος, σύμφωνα με έρευνα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού (World Travel and Tourism Council - WTTC).

Έρευνα από το WTTC υπογραμμίζουν τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει ο τουρισμός και ταξίδια στη Ρωσία:
  • Ο τουρισμός και τα ταξίδια δημιούργησαν 3,3 εκατ. θέσεις εργασίας το 2017 (4,5% της συνολικής απασχόλησης στη Ρωσία)
  • Μέχρι το 2028 πάνω από 3,8 εκατ. θέσεις εργασίας στη Ρωσία αναμένεται να σχετίζονται με τον τουρισμό
  • Ο τομέας του τουρισμού και των ταξιδιών αυξήθηκε κατά 3,2% το 2017, σε σύγκριση με την γενική αύξηση ύψους 2,2% στην ευρύτερη ρωσική οικονομία
  • Ο τουρισμός και τα ταξίδια παράγουν 4,8% του ΑΕΠ της Ρωσίας, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 76 δισ. δολ. ΗΠΑ (4,435 δισ. RUB)
  • Η Ρωσία είναι η 16η μεγαλύτερη ταξιδιωτική οικονομία στον κόσμο
  • Οι διεθνείς τουριστικές δαπάνες στη Ρωσία αναμένεται να αυξηθούν κατά 7% το 2018
Τα στοιχεία που παρουσίασε η WTTC, σε συνδυασμό με την Oxford Economics, έδειξαν ότι τα έσοδα από τον τουρισμό στη Μόσχα θα αυξηθούν κατά 6,6% ετησίως έως το 2026, ενώ οι αντίστοιχες δαπάνες από τους ξένους τουρίστες θα αυξηθούν κατά 9,6% κατά μέσο όρο μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Με τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου να είναι λιγότερο από μια βδομάδα μακριά, η Ρωσία έχει φιλοξενήσει περίπου ένα εκατ. θεατές σε έντεκα πόλεις ολόκληρης της χώρας. Σε μια περίοδο από 4 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2018, τα στοιχεία που έδωσε η ForwardKeys φανέρωσαν 50,5% ετήσια αύξηση των προκρατήσεων για διεθνείς αφίξεις στη Ρωσία.

Η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WTTC, δήλωσε ότι “ο τουρισμός δημιουργεί θέσεις εργασίας, οδηγεί στην οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλει στην οικοδόμηση καλύτερων κοινωνιών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στη Ρωσία, την 16η μεγαλύτερη τουριστική οικονομία στον κόσμο, με τη Μόσχα να παράγει πάνω από ένα τέταρτο των συνολικών εσόδων της Ρωσίας από τον τουρισμό. Η φιλοξενία αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει δώσει στη Ρωσία την ευκαιρία να παρουσιάσει πόλεις της χώρας που δεν ήταν τόσο γνωστές στο κοινό, και να συγκεντρώσει εκατομμύρια ταξιδιώτες συμβάλλοντας παράλληλα στην οικονομική ανάπτυξη του τομέα και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

“Σε παγκόσμια κλίμακα, το 2017 ήταν ένα από τα ισχυρότερα έτη ανάπτυξης του ταξιδιωτικού ΑΕΠ εδώ και μια δεκαετία. Ο τομέας μας υποστηρίζει σήμερα μία στις δέκα θέσεις εργασίας στον πλανήτη και συμβάλλει στο 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Για περισσότερα από δέκα χρόνια τώρα, μια στις πέντε θέσεις εργασίας που δημιουργούνται σε όλο τον κόσμο προέρχονται από αυτόν τον τομέα και, με τη σωστή υποστήριξη από τις κυβερνήσεις, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σχεδόν 100 εκατ. νέες θέσεις μέσα στην επόμενη δεκαετία”.

Κάθε χρόνο η WTTC εκδίδει την τελική της έρευνα για τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει ο τομέας του τουρισμού σε 185 χώρες και 25 περιφέρειες.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top