Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Local Gourmet Festival στη Ρόδο για την ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Ιούλιος 2018, 14:00

Σκοπός του festival είναι η ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, ενώ τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στα πιάτα του κάθε μενού θα προέρχονται αποκλειστικά από την τοπική αγορά των τιμώμενων περιοχών.

Τα τελευταία χρόνια η Ροδίτικη κουζίνα βρίσκεται σε μία ανοδική πορεία και εξέλιξη με αποκορύφωμα τη βράβευση του εστιατορίου Noble Gourmet του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa με το Χρυσό Σκούφο και με το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Συνεχίζοντας αυτή την εξελικτική πορεία, το Νoble Gourmet διοργανώνει για πρώτη φορά στη Ρόδο από 26 έως 31 Ιουλίου το Local Gourmet Festival με προσκεκλημένους τέσσερις από τους σημαντικότερους chef της Ελληνικής κουζίνας. Σκοπός του festival είναι η ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, ενώ τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στα πιάτα του κάθε μενού θα προέρχονται αποκλειστικά από την τοπική αγορά των τιμώμενων περιοχών, με στόχο την προώθηση μικρών παραγωγών και την προβολή των τοπικών προϊόντων.

Το festival ξεκινά στις 26 Ιουλίου με ένα opening event όπου θα προσφερθούν ροδίτικα καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα. Τις επόμενες ημέρες, 4 chef θα συνεργαστούν με την γαστρονομική ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Σταμάτη Μισομικέ (Head chef του Noble Gourmet) και Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa), οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την ροδίτικη γαστρονομία. Κάθε βράδυ, οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, στη λογική ενός 4-hands dinner, με τρία πιάτα να προέρχονται από την περιοχή του προσκεκλημένου σεφ, τρία από τη Ρόδο και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς.Στις 27 Ιουλίου η Σαντορίνη θα συναντήσει τη Ρόδο μέσα από τα πιάτα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο chef - ιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC Αλέξανδρου Τσιoτίνη

Το Σάββατο 28 Ιουλίου ο chef Γιώργος Στυλιανουδάκης, βραβευμένος με βραβειο Ελληνικής Κουζίνας στο εστιατόριο Kenshō, θα δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο σε γεύσεις της Κρήτης. 

Στις 29 Ιουλίου ο Νίκος Μπίλλης, από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Botrini’s και με 2 Χρυσούς Σκούφους Etruscο της Κέρκυρας, μαγειρεύει συνταγές από το Ιόνιο. 

Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Δημήτρης Παμπόρης, από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Treehouse και με βραβείο Ελληνικής κουζίνας στο Bubo Fine Dining Restaurant στη Χαλκιδική, δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τη Μακεδονία. 

To φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Ιουλίου με εκδήλωση γευσιγνωσίας που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης “Be a local” του προγράμματος “Taste the Seasons” της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Στην εκδήλωση θα προσφέρεθεί μενού γευσιγνωσίας 12 ροδίτικων πιάτων που θα δημιουργήσει η ομάδα των chef του Noble.  

Το φεστιβάλ στηρίζουν μια σειρά από επιχειρήσεις - συνεργάτες του εστιατορίου Noble Gourmet και του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa, οι οποίες μέσω της χορηγίας τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας: Caterplus, Kozas Food Services, Nelios Web Services, Κ. Χριστοδουλίδης,  Afric Γενική Εμπορική, Θαλασσινός Κήπος & Kamiros Fish, ΕΛΕΤΡΟ, Harry Zampetoulas Photography, S.Pellegrino, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, 4Chef, και Ο-life.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top