Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Online booking

Συνεχίζεται η απαγόρευση της Booking.com στην Τουρκία

Θοδωρής Κουμέλης - 13 July 2018, 14:20

Σύμφωνα με την απόφαση, η Booking.com δεν μπορεί να διεξάγει εμπορικές δραστηριότητες μέσω της ιστοσελίδας της στη γειτονική χώρα, ενώ στην τουρκική Αρχή Τεχνολογίας & Επικοινωνιών δίνεται η εντολή να απαγορεύσει την πρόσβαση στην ιστοσελίδα στην Τουρκία.


Το 5ο Εμπορικό Πρωτοδικείο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε τη συνέχιση της απαγόρευσης λειτουργίας, που επιβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κράτησης ξενοδοχείων Booking.com, στην Τουρκία.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είχε αρχικά αποκλειστεί από το ίδιο δικαστήριο τον Μάρτιο του 2017, όταν αυτό αποφάνθηκε την “προληπτική απαγόρευση” των δραστηριοτήτων της πλατφόρμας (με έδρα την Ολλανδία) στην Τουρκία λόγω “αθέμιτου ανταγωνισμού”.

Η απόφαση ήρθε μετά την υποβολή καταγγελίας από την Τουρκική Ένωση Ταξιδιωτικών Φορέων (TÜRSAB) κατά της ιστοσελίδας της Booking.com που εδρεύει στην Ολλανδία, υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος ιστότοπος ασκεί αθέμιτο ανταγωνισμό κατά των υπόλοιποων πλατφορμών κράτησης ξενοδοχείων και πτήσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Booking.com δεν μπορεί να διεξάγει εμπορικές δραστηριότητες μέσω της ιστοσελίδας της στη γειτονική χώρα, ενώ στην τουρκική Αρχή Τεχνολογίας & Επικοινωνιών (BTK) δίνεται η εντολή να απαγορεύσει την πρόσβαση στην ιστοσελίδα στην Τουρκία.

Σε προηγούμενη φάση μάλιστα, η Αρχή Ανταγωνισμού της Τουρκίας είχε επιβάλει πρόστιμο ύψους 2,54 εκατ. τουρκικών λιρών, λόγω της καταγγελίας της TÜRSAB.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top