Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

'Βουτιά' 20.000 ποδών για αεροσκάφος της Air China επειδή ο πιλότος άτμιζε (!)

Τατιάνα Ρόκου - 13 Ιούλιος 2018, 15:41

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο συγκυβερνήτης προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός ότι κάπνιζε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά κατά λάθος έσβησε τον κλιματισμό του αεροσκάφους.


Ένορκη διοικητική εξέταση κατά δύο πιλότων της Air China έχει ξεκινήσει η κινεζική αεροπορική εταιρεία, καθώς το αεροσκάφος που χειρίζονταν κινδύνεψε, επειδή φέρονται να κάπνιζαν στο πιλοτήριο.

Η 3ωρη πτήση της Air China CA106 με ένα Boeing 737 από το Χονγκ Κονγκ στο Dalian έπεσε περίπου από τα 10.000μ. (32.800 πόδια) σε κάτω από 4.000μ. (13.100 πόδια) μέσα σε 9 λεπτά, με αποτέλεσμα να προκληθεί αποσυμπίεση να πέσουν μάσκες στους 153 επιβάτες και να προκληθεί πανικός. Το αεροσκάφος σταθεροποιήθηκε τελικά σε υψόμετρο 24.600 ποδιών (7.500μ.) και σταδιακά πήρε ξανά ύψος και έφτασε στον προορισμό του με ασφάλεια.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο συγκυβερνήτης προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός ότι κάπνιζε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά κατά λάθος έσβησε τον κλιματισμό του αεροσκάφους, αντί ενός ανεμιστήρα, με αποτέλεσμα να πέσουν οι δείκτες οξυγόνου στην καμπίνα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

“Εφόσον η έρευνα αποκαλύψει ότι το πλήρωμα παραβίασε τους κανονισμούς, η εταιρεία θα αντιμετωπίσει σοβαρά τον υπεύθυνο με μηδενική ανοχή” ανακοίνωσε η Air China.

Οι κινεζικοί πτητικοί κανονισμοί απαγορεύουν το κάπνισμα σε όλα τα μέλη του πληρώματος, ενώ έχουν απαγορεύσει και το κάπνισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου για τους επιβάτες, ήδη από το 2006.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top