Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Κατάλογος (Παρατηρητήριο) Τιμών σε παραλιακά κέντρα αναψυχής στην Κύπρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Ιούλιος 2018, 14:19

Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι καταταγμένες και ελέγχονται από τον ΚΟΤ, ενώ οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνονται στους εγκεκριμένους από τον Οργανισμό τιμοκαταλόγους.


Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης του κοινού αναφορικά με τις τιμές χρέωσης σε παραλιακά κέντρα αναψυχής και τουριστικά καταλύματα, το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού έχει καταρτίσει σχετικό κατάλογο με τις τιμές χρέωσης για συγκεκριμένα είδη ευρείας κατανάλωσης, σε 151 υποστατικά, ανά την Κύπρο.

Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι καταταγμένες και ελέγχονται από τον ΚΟΤ, ενώ οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνονται στους εγκεκριμένους από τον Οργανισμό τιμοκαταλόγους. Με βάση τις πρόνοιες της σχετικής περί Κέντρων Αναψυχής Νομοθεσίας, οι τιμοκατάλογοι αυτοί θα πρέπει να είναι αναρτημένοι σε περίοπτο μέρος εντός και εκτός του κέντρου, για ενημέρωση του κοινού, ενώ για κάθε υπηρεσία που παρέχεται πρέπει να εκδίδεται αναλυτικός λογαριασμός (απόδειξη).

Προτρέπονται οι καταναλωτές όπως αξιοποιούν το συγκριτικό κατάλογο (παρατηρητήριο) τιμών του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και  εφαρμόζουν ορθή καταναλωτική συμπεριφορά.

Το κοινό μπορεί να βρει λεπτομέρειες για τις τιμές των βασικών ειδών ευρείας κατανάλωσης σε τουριστικά/παραλιακά κέντρα αναψυχής, όπως επίσης και τον “Oδηγό Διακοπών”, με χρήσιμες πληροφορίες για τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του καταναλωτή κατά τις συναλλαγές του με τουριστικές επιχειρήσεις, στην ιστοσελίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού visitcyprus.biz (Ανακοινωθέντα) και visitcyprus.com (Ανακαλύψτε την Κύπρο/Τρόφιμα και Ποτά/Εστιατόριο και Διασκέδαση).

Επιπρόσθετα ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει τη λειτουργία της γραμμής παραπόνων για εξυπηρέτηση του κοινού, η οποία λειτουργεί τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα μέχρι και τις 10.00 το βράδυ στο 22 691111.

Για πρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού στο 22 691100.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top