Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Επίσκεψη στο παραδεισένιο νησί Χαϊνάν της Κίνας χωρίς βίζα

Τατιάνα Ρόκου - 20 Ιούλιος 2018, 13:55

Το Χαϊνάν αποτελεί ειδική οικονομική ζώνη και από το Μάιο του 2018 οι κάτοικοι 59 χωρών (μνεταξύ αυτών και η Ελλάδα) μπορούν να το επισκεφθούν χωρίς θεώρηση βίζας για διάστημα 30 ημερών με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και αυτής της επαρχίας της Κίνας.


Χωρίς βίζα από τις αρχές Μαΐου 2018 μπορούν και οι κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου να επισκεφθούν το νησί Χαϊνάν της Κίνας για διάστημα ενός μηνός, όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα, παρουσία πλήθους εκπροσώπων ελλενικών τουριστικών γραφείων. Παρόντες ήταν από ελληνικής πλευράς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, η κα Ελένη Δημοπούλου, εντεταλμένη περιφεραική σύμβουλος για τον τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νησί Χαϊνάν της Κίνας και οι βασικότεροι λόγοι που αξίζει κάποιος να το επισκεφθεί, αλλά έγιναν και επαφές μεταξύ εκπροσώπων φορέων του Χαϊνάν και ελληνικών εταιρειών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κληρώθηκαν και πολλά δώρα για τους συμμετέχοντες, όπως διαμονή στο Χαϊνάν και αεροπορικά εισιτήρια.


Το Χαϊνάν αποτελεί ειδική οικονομική ζώνη και από το Μάιο του 2018 οι κάτοικοι 59 χωρών μπορούν να το επισκεφθούν χωρίς θεώρηση βίζας για διάστημα 30 ημερών, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και αυτής της επαρχίας της Κίνας.Πρόκειται για ένα νησί στην τροπική ζώνη της Κίνας, στο νοτιότερο σημείο της χώρας, με θαυμάσιο τροπικό θαλάσσιο κλίμα και μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι από τα ισχυρά σημεία του καταγάλανου νησιού που τα νερά του έχουν ορατότητα 8-15 μέτρα. Διαθέτει πάνω από 60 κόλπους που το κάνουν ιδανικό προορισμό για κρουαζιέρες, ενοικίαση σκαφών, σερφινγκ, ιστιοπλοΐα, και φυσικά καταδύσεις.

Εκτός από τις τροπικές θάλασσες διαθέτει και ένα μοναδικό ηπειρωτικό τοπίο με κάλυψη τροπικών δασών κατά 62% με βουνά που ξεπερνούν σε υψόμετρο και τα 1.000 μέτρα. Έτσι, οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να χαρούν δραστηριότητες στα δάση και στις 10 περιοχές προστατευόμενης φύσης που υπάρχουν εκεί.

To Χαϊνάν διαθέτει, επίσης, 120 θερμές πηγές και 6 πολυτελή ξενοδοχεία με εγκαταστάσεις spa μεταξύ των 150 που διαθέτει συνολικά. Φυσικά, ο επισκέπτης του Χαϊνάν θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και το πολιτισμό του Νότιου Ειρηνικού, που αποτελείται από τη φυλή ΛιΜιαο, τον πολιτισμό Τάνκα, τον πολιτισμό Τζούνπο, τον πολιτισμό της χαράς, αλλά και τον θρησκευτικό πολιτισμό της Κίνας μαζί με τα τοπικά έθιμα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top