Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Επανήλθε το φαινόμενο του balconing από τουρίστες στις Βαλεαρίδες νήσους

Θοδωρής Κουμέλης - 23 Ιούλιος 2018, 11:13

Τουλάχιστον 6 περιστατικά θυμάτων 'balconing' διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Son Espases στην Πάλμα ντε Μαγιόρκαα από τις αρχές του έτους (Βρετανοί, Ιρλανδοί κι ένας Γάλλος). Τρεις κατέληξαν και οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ορισμένοι έμειναν παράλυτοι.


Με τον όρο “balconing” περιγράφεται η “μόδα” -κυρίως Βρετανών και Ιρλανδών- τουριστών, συχνά μεθυσμένων ή υπό την επίρροια ναρκωτικών, να πηδούν από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου τους στοχεύοντας να καταλήξουν στην πισίνα ή να φθάσουν σε ένα άλλο μπαλκόνι. Αυτή η άκρως επικίνδυνη πρακτική είναι πολύ συχνά αποτέλεσμα στοιχημάτων μεταξύ των τουριστών, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο στην Ισπανία.

Τουλάχιστον 6 περιστατικά θυμάτων ‘balconing’ διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Son Espases στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα από τις αρχές του έτους (Βρετανοί, Ιρλανδοί κι ένας Γάλλος). Τρεις κατέληξαν και οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ορισμένοι έμειναν παράλυτοι. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με το 2016 και το 2017 μαζί, όπου το νοσοκομείο κατέγραψε 6 περιστατικά συνολικά -και κανέναν νεκρό.

Έρευνα το διάστημα 2010-15 του χειρουργού Juan Jose Segura, που εργάζεται στο νοσοκομείο Son Espases αποκαλύπτει 46 περιστατικά που ανέλαβε το νοσοκομείο του έπειτα από “balconing”. Εξ αυτών το 60% και πλέον ήταν Βρετανοί, με μεγάλη διαφορά από Γερμανούς και Ισπανούς. Μόνο μία περίπτωση αοφορύσε γυναίκα, όλοι οι υπόλοποι ήταν άνδρες με μέσο όρο ηλικίας 24. Οι πτώσεις από το μπαλκόνι ήταν από μέσο ύψος 8 μέτρων.

“Φαίνεται πως αυτή η χρονιά δεν θα είναι όπως οι προηγούμενες και θα επιστρέψουμε στην αρχική τάση των ετών 2010-2015, με 10-15 περιστατικά ετησίως” επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός. Ο χειρουργός συμμετείχε και ο ίδιος σε εκστρατείες ευαισθητοποίησης στη Βρετανία και σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Ισπανία. Οι τοπικές αρχές καταβάλλουν επίσης προσπάθειες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Μόλις την περασμένη Τετάρτη ένα παιδί ηλικίας 14 ετών από την Ιραλνδία σκοτώθηκε κατά την πτώση του από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τη μητέρα του στη Μαγιόρκα. Φαίνεται πως “έπαιζε στο μπαλκόνι” και έπεσε, επεσήμανε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Τη ίδια μέρα, στην Ίμπιζα, ένας 20χρονος έπεσε από το μπαλκόνι υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Την περασμένη Παρασκευή στο νησί Φορμεντέρα, οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών κλήθηκαν να βοηθήσουν άλλον ένα 20χρονο, που έπεσε από μπαλκόνι.

Η δημοτική αρχή προσπαθεί με πρόστιμα να περιορίσει το πρόβλημα: όσοι επιχειρούν να πηδήξουν από ένα μπαλκόνι σε άλλο τιμωρούνται με πρόστιμο και η πώληση αλκοόλ απαγορεύεται στα εμπορικά καταστήματα τις νυχτερινές ώρες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top