Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτους 83 έφτασαν έως τώρα οι νεκροί – σε αυτούς και ένας Ιρλανδός τουρίστας
Φυσικές καταστροφές

Στους 83 έφτασαν έως τώρα οι νεκροί – σε αυτούς και ένας Ιρλανδός τουρίστας

Ο τραγικός απολογισμός της πύρινης λαίλαπας συνεχίζεται με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 82. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων. Το Μάτι κάηκε κατά 98% και το Κόκκινο Λιμανάκι κατά 50%.

Συνεχίζεται η ταυτοποίηση των νεκρών, οι οποίοι ανέρχονται στους 83, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος κα Σταυρούλα Μαλλίρη. Χθες, είχε ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή για 30 σορούς, ενώ δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν μέσα στους νεκρούς υπάρχουν και αγνοούμενοι. Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους συγγενείς των αγνοουμένων να προσέρχονται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, (στην οδό Μικράς Ασίας 75) στο Γουδί, έως και αύριο Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 20:00, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 60 τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη. Στο Παίδων νοσηλεύονται ακόμα τέσσερα παιδιά.

“Συναισθανόμενοι την αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων, σας αναφέρουμε ότι οι έρευνες για την αναζήτηση αυτών δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά.

Παρακαλούνται οι συγγενείς των αγνοουμένων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες, ιδιώτες, εθελοντές, εθελοντικές οργανώσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, εταιρείες και όλους τους φορείς που συμβάλλουν με την προσφορά τους”, ανέφερε η κα Μαλλίρη.

Τραγικό τέλος είχε τελικά ο αγνοούμενος Ιρλανδός πολίτης Brian O’Callaghan-Westropp, ο οποίος είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος μετά την καταστροφική φωτιά στο Μάτι. Ο άτυχος άνδρας ταυτοποιήθηκε από τις αρχές και έχουν ενημερωθεί οι οικείοι του. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στην Ελλάδα για ταξίδι του μέλιτος με την σύζυγό του, που νοσηλεύεται σε ελληνικό νοσοκομείο με εγκαύματα και εκτός κινδύνου.

Η εξέλιξη των πυρκαγιών
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις 06:00 χθες το πρωί έως τις 06:00 σήμερα, εκδηλώθηκαν 22 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Η κατάσταση στην πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, συνεχώς βελτιώνεται και αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Ωστόσο, οι δυνάμεις κατάσβεσης συνεχίζουν να παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων δεν έχει εξαλειφθεί. Επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο, 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 υδροφόρες, 5 μηχανήματα έργου, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π.

Κατά τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται τα δύο αεροσκάφη δασοπυρόσβεσης από την Ισπανία, ως βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας περίπου 2.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ 2.000 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βαγγέλη Μπουρνούς, το Μάτι κάηκε κατά 98% και το Κόκκινο Λιμανάκι κατά 50%.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024