Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Το 'Ελ. Βενιζέλος' στα αποδοτικότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια για το 2018

Τατιάνα Ρόκου - 31 Ιούλιος 2018, 15:30

Σύμφωνα με την έρευνα 2018 ATRS Global Airport Performance Benchmarking, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έλαβε το Airport Efficiency Excellence Award 2018 στην κατηγορία των ευρωπαϊκών αεροδρομίων που υποδέχονται 15-25 εκατ. επιβάτες ετησίως.


H Air Transport Research Society (ATRS), ένα παγκόσμιο ερευνητικό δίκτυο με έδρα το Robert Η. Smith School of Business στο Πανεπιστήμιο του Maryland και το Αεροναυτικό Πανεπιστήμιο Embry-Riddle ανακοίνωσαν τα βασικά αποτελέσματα της έρευνας ATRS 2018 Global Airport Performance Benchmarking Task Force” στην παγκόσμια διάσκεψη της ATRS, στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Η ετήσια αυτή έρευνα παρέχει μια ολοκληρωμένη και αμερόληπτη σύγκριση των επιδόσεων των αερολιμένων παγκοσμίως, εστιάζοντας στην παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα λειτουργίας / διαχείρισής τους, την ανταγωνιστικότητα κόστους ανά μονάδα και τη σύγκριση των αερολιμενικών τελών.

Η έρευνα του 2018 περιλαμβάνει 205 αεροδρόμια και 24 ομάδες αεροδρομίων διαφόρων μεγεθών και μορφών ιδιοκτησίας στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού, Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής. Επίσης, εξετάζει τις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων μέτρων απόδοσης και των χαρακτηριστικών του κάθε αεροδρομίου, καθώς και στρατηγικές διαχείρισης για την καλύτερη κατανόηση των παρατηρούμενων διαφορών στις επιδόσεις των αερολιμένων. Η ποιότητα υπηρεσιών δε λαμβάνεται υπόψη στις μετρήσεις.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson Atlanta (ATL) για άλλη μια φορά εξελέγη ως το πιο αποδοτικό αεροδρόμιο στον κόσμο για το 2018, σηματοδοτώντας την 15η χρονιά ως αποδέκτης του Βραβείου Αριστείας Αποδοτικότητας από την ATRS. Το ATL είναι επίσης το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο, διακινώντας πάνω από 104 εκατ. επιβάτες ετησίως (2016).

Άλλες κορυφαίες επιδόσεις στη Βόρεια Αμερική σημείωσαν το Διεθνές Αεροδρόμιο Minneapolis-Saint Paul (MSP, με 25-50 εκατ. επιβάτες ετησίως), το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ (YVR, με 15-25 εκατ. επιβάτες) και το Διεθνές Αεροδρόμιο Raleigh-Durham (RDU, με 5-15 εκατ. επιβάτες).

Το Aεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ (AMS) βαθμολογείται πρώτο μεταξύ των αεροδρομίων με πάνω από 40 εκατ. επιβάτες στην Ευρώπη. οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί νικητές περιλαμβάνουν το Αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης (CPH, με 25-40 εκατ. επιβάτες), το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ATH, με 15-25 εκατ. επιβάτες) και το EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg (BSL, με 5-15 εκατ. επιβάτες).

Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (HKG) κατατάσσεται πρώτο μεταξύ των αεροδρομίων με περισσότερους από 40 εκατ. επιβάτες το χρόνο. Το A.B. Won Pat International Airport στο Γκουάμ (GUM) ήταν ως το πιο αποδοτικό αεροδρόμιο μεταξύ όσων υποδέχονται λιγότερους από 10 εκατ. επιβάτες. Ο Διεθνής Αερολιμένας Jeju (CJU, με 25-40 εκατ. επιβάτες) και ο Διεθνής Αερολιμένας Gimhae (PUS, με 10-25 εκατ. επιβάτες) στη Ν. Κορέα κέρδισαν επίσης τα κορυφαία βραβεία αποδοτικότητας. Το Αεροδρόμιο του Σίδνεϊ (SYD) είναι το κορυφαίο στην περιοχή της Ωκεανίας, γεγονός που σηματοδοτεί την όγδοη νίκη του στη σειρά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top