Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Οι πυρκαγές δεν επηρέασαν τον τουρισμό στην Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Αύγουστος 2018, 10:05

Οι πληρότητες των πτήσεων στους τουριστικούς προορισμούς κυμαίνονται άνω του 80%. Τους πρώτους έξι μήνες του 2018 αυξήθηκε ο αριθμός των τουριστών κατά 10,5% στο αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' της Αθήνας.


Aνεπηρέαστος έμεινε ο ελληνικός τουρισμός από τα πρόσφατα γεγονότα σε Κινέτα και Μάτι, καθώς η ταξιδιωτική κίνηση τόσο στο αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος”, όσο και στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου αλλά και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, παραμένει υψηλή όπως αναμενόταν και την ίδια στιγμή δεν υπήρξαν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις στις πτήσεις από και προς το εξωτερικό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Οι πληρότητες των πτήσεων στους τουριστικούς προορισμούς κυμαίνονται άνω του 80% όπως προβλεπόταν και η επιβατική κίνηση τον μήνα Ιούλιο παραμένει αυξητική σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος, η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος, με τις πληρότητες αυτήν την περίοδο να πλησιάζουν στο 100% και στους λιγότερο δημοφιλείς να ανέρχονται σε 85-95%.

Τον Ιούλιο η χώρα μας υποδέχθηκε μέσω των 19 περιφερειακών αεροδρομίων της πάνω από 3,1 εκατ. ξένους τουρίστες, μια αύξηση 11-12% συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2017. Σε ανάλογα επίπεδα υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος.

Handelsblatt: ‘Οι Γερμανούς επισκέπτες απέφεραν 65% περισσότερα έσοδα στη χώρα’
“Ακόμα και οι πυρκαγιές στα περίχωρα της Αθήνας, όπου στο Μάτι τουλάχιστον 88 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεν επηρεάζουν μέχρι σήμερα τον τουρισμό. Εξαιτίας των καταστροφών από τις πυρκαγιές δεν υπάρχουν ακυρώσεις αναφέρουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες. Τους πρώτους έξι μήνες του 2018 αυξήθηκε ο αριθμός των τουριστών κατά 10,5% στο αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ της Αθήνας” γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία παρατηρεί ότι ο τουριστικός τομέας βοηθά τη χώρα να βγει από την κρίση, ωστόσο η πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας προκαλεί ανησυχίες στους Έλληνες ξενοδόχους.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα ενδεχομένως να φθάσει και τα 35 εκατομμύρια, αλλά “ακόμα περισσότερο από τον αριθμό των τουριστών αυξάνονται τα έσοδα. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι τουρίστες απέφεραν έσοδα σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ μέχρι τον Μάιο, μια αύξηση της τάξεως του 35% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο”.

Η Ηandelsblatt τονίζει περαιτέρω ότι “τους πέντε πρώτους μήνες τα έσοδα από τον τουρισμό σημείωσαν αύξηση κατά 22% και αυτή η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στους Γερμανούς επισκέπτες, οι οποίοι απέφεραν 65% περισσότερα έσοδα στη χώρα. Το 2017, η Ελλάδα αποτέλεσε τη νούμερο ένα τάση στους ταξιδιωτικούς προορισμούς και όπως αναφέρουν ταξιδιωτικοί πράκτορες όπως οι TUI, Thomas Cook και Neckermann καταγράφεται μια ακόμα μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο”.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται ακόμη και στη μεγάλη αύξηση των Κινέζων τουριστών. “Οι απόλυτοι αριθμοί είναι ακόμα μικροί. Από τα 27 εκατ. τουριστών που επισκέφθηκαν πέρυσι τη χώρα μόλις 120.000 ήταν από την Κίνα. Το 2020 αναμένονται όμως 500.000 επισκέπτες από την Κίνα και αυτό είναι μόνο η αρχή, όπως αναφέρει η υπουργός Τουρισμού κα Κουντουρά”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top