Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μεταφορές

Ποια είναι τα φθηνότερα και ακριβότερα ταξί στον κόσμο

Χρήστος Μυστιλιάδης - 01 August 2018, 10:44

Η πιο ακριβή πόλη είναι η Ζυρίχη, με τιμή εκκίνησης περισσότερα από επτά ευρώ, επιπλέον από τα 4,61 ευρώ που απαιτούνται για κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής. Στο Κάιρο υπάρχουν τα φθηνότερα ταξί στον κόσμο, με την υπηρεσία να στοιχίζει 0,9 ευρώ ανά χιλιόμετρο.


Η βρετανική online πλατφόρμα Carspring συγκέντρωσε τις χρεώσεις των ταξί στις 80 πιο δημοφιλείς πόλεις του κόσμου. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, η πιο ακριβή πόλη είναι η Ζυρίχη. Για να σταματήσει ένα ταξί στο δρόμο οι οδηγοί χρεώνουν περισσότερα από επτά ευρώ, εκτός από τα 4,61 ευρώ που απαιτούνται για κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής.

Η Γενεύη βρίσκεται επίσης στην κορυφή της λίστας, καθώς καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 2,87 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Η τρίτη θέση ανήκει στο Τόκιο, με την τιμή ανά χιλιόμετρο να φτάνει τα 2,50 ευρώ. Ωστόσο, αυτό που εκπλήσσει είναι το κόστος της διαδρομής από το διεθνές αεροδρόμιο Narita έως το κέντρο της πόλης, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 160 ευρώ.

Στην τέταρτη θέση του καταλόγου βρίσκεται το Λονδίνο, όπου η τιμή φτάνει τα 2,47 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο με το ταξί. Ακολουθεί το Βερολίνο και το Άμστερνταμ με περίπου 2,03 ευρώ.


Στην Ισπανία, στη Μαδρίτη τα ταξί χρεώνουν 2,40 ευρώ για την άνοδο της σημαίας και η τιμή ανά χιλιόμετρο είναι 1,05 ευρώ τις καθημερινές. Η Βαρκελώνη, από την πλευρά της, χρεώνει 2,15 ευρώ για την άνοδο της σημαίας και 1,13 ανά χιλιόμετρο.

Στον αντίποδα της λίστας βρίσκεται το Κάιρο όπου υπάρχουν τα φθηνότερα ταξί στον κόσμο. Η πολύβουη και μόνιμα μποτιλιαρισμένη πρωτεύουσα της Αιγύπτου καταγράφεται ως η φθηνότερη πόλη στον πλανήτη, όταν πρόκειται να χρειαστεί κάποιος ένα ταξί, δεδομένου ότι η υπηρεσία αυτή στοιχίζει 0,9 ευρώ ανά χιλιόμετρο (31 φορές λιγότερο από τη Ζυρίχη). Εξίσου φθηνά είναι η Μπανγκόκ και η Μόσχα, στη δεύτερη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα, αφού ένα χιλιόμετρο κοστίζει μόνο 0,15 και 0,23 ευρώ.

Ακολουθούν η Πόλη του Μεξικού με 0,24 ευρώ και η Τζακάρτα της Ινδονησίας, καθώς και η Bangalore στην Ινδία, με 0,26 ευρώ.
Στη φωτογραφία, ταξί στη Ζυρίχη της Ελβετίας.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top