Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Στρατηγική ενίσχυση της Ελευσίνας εν όψει 'Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021'

Τατιάνα Ρόκου - 01 Αύγουστος 2018, 15:04

Κύρια στόχευση αποτελεί η ολοκλήρωση των υποδομών σε επίπεδο πόλης και η σύνδεση του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας με την ευρύτερη αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής.


Η “Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” προχωρά και επιταχύνει την υλοποίηση του προγράμματός της,προκειμένου η προετοιμασία της σημαντικής αυτής διοργάνωσης να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μάλιστα, η πρόσφατη αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτυπώνει ρητά την πρόοδο που έχει συντελεστεί.

Βασικοί στόχοι για το 2018, αλλά και για το επόμενο διάστημα μέχρι το 2021, είναι η περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της “Ελευσίνας 2021” και η επίλυση τεχνικών ζητημάτων που προκαλούν καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες. Κύρια στόχευση όμως αποτελεί η ολοκλήρωση των υποδομών σε επίπεδο πόλης και η σύνδεση του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας με την ευρύτερη αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής.

Πίσω από αυτά υπάρχει ένα όραμα, η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στην Ελευσίνα το 2021 να αποτελέσει μια ευκαιρία για την πόλη μας, για ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, μια διαφορετική αντίληψη για τον πολιτισμό σε στενή σύνδεση με την κοινωνία και την καθημερινότητα.Να αφήσει ένα αποτύπωμα που θα υπερβεί τον περιορισμένο χρόνο της διοργάνωσης και θα αποτελέσει πολύτιμη κληρονομιά για τον τόπο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και σύμφωνα με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,ο Δήμος προχώρησε στην ενίσχυση του Διοικητικού Συμβουλίου της “Ελευσίνας 2021” με την τοποθέτηση πέντε νέων μελών.

Τα νέα μέλη διαθέτουν τη γνώση και την εμπειρία ώστε να συμβάλουν στην υλοποίηση του προγράμματος της “Ελευσίνας 2021” και στη διασύνδεση της διοργάνωσης με την τοπική κοινωνία, αλλά και με την περιφέρεια και τη χώρα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Καλούνται να επιτελέσουν ένα στρατηγικό ρόλο που θα εξασφαλίσει την επιτυχή υλοποίηση του φακέλου της υποψηφιότητας με όρους χρηστής διαχείρισης, διαφάνειας και κοινωνικής λογοδοσίας.

Ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Τσουκαλάς δήλωσε σχετικά: “Ο ίδιος αποχωρώ από το Διοικητικό Συμβούλιο αφήνοντας τη θέση της προέδρου σε μια έμπειρη επιστήμονα, την κα Σοφία Αυγερινού-Κολώνια, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα στηρίξει τις προτεραιότητες που αφορούν τόσο στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος της ΠΠΕ, όσο κυρίως την πρόοδο της προετοιμασίας της πόλης σε στενή συνεργασία θεσμικά με το Δήμο. Εύχομαι σε όλους, παλαιούς και νέους, καλή επιτυχία στο έργο τους και θα είμαστε δίπλα τους ώστε να πετύχουμε όλοι μαζί το κοινό όραμά για αυτήν την πόλη”.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κώστας Στρατής πρόσθεσε: “Είναι για μένα ιδιαίτερη τιμή που στις αρμοδιότητές μου περιλαμβάνεται ο συντονισμός της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.Η διοργάνωση του 2021 πρέπει να αφήσει στην πόλη μια σημαντική κληρονομιά, πρέπει να αποτελέσει σημείο καμπής για τη μετάβαση προς ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο, να κρατήσει στην περιοχή τους νέους, να την κάνει πόλο έλξης για καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού.Το Υπουργείο Πολιτισμού θα βρίσκεται πάντα δίπλα στο Δήμο και στην “Ελευσίνα 2021”, έτσι ώστε μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση δίνοντας λύσεις στα ζητήματα που κάθε φορά θα ανακύπτουν.Παράλληλα επιθυμούμε και ζητάμε την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών και τον γόνιμο δημόσιο διάλογο για την πορεία επίτευξης αυτού του στόχου”.

Η Ελευσίνα 2021, ο Δήμος και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού θα διαβουλεύονται σε τακτική βάση με την τοπική κοινωνία και θα παρέχουν κάθε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top