Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέες απεργίες αποφάσισαν οι Γερμανοί πιλότοι της Ryanair
Αερομεταφορές

Νέες απεργίες αποφάσισαν οι Γερμανοί πιλότοι της Ryanair

Οι απεργίες στη Γερμανία μπορούν να πραγματοποιηθούν με ειδοποίηση μόλις ενός 24ώρου νωρίτερα, σε αντίθεση με εκείνες των πιλότων στην Ιρλανδία, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να προειδοποιήσουν 7 ημέρες νωρίτερα.

Aντιμέτωπη με νέες απεργίες τις ερχόμενες εβδομάδες -στη Γερμανία αυτήν τη φορά- βρίσκεται η Ryanair. Μετά το “ναυάγιο” των διαπραγματεύσεων της διοίκησής της με το συνδικάτο των Γερμανών πιλότων Vereinigung Cockpit – VC, οι τελευταίοι ψήφισαν, σε ποσοστό 96%, υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων. Το VC, μέσω του προέδρου Industrial Relations του συνδικάτου, Ingolf Schumacher, έδωσε προθεσμία στη Ryanair έως τις 6 Αυγούστου για να κάνει νέα προσφορά, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Την περασμένη εβδομάδα, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία υποχρεώθηκε να προβεί σε ακύρωση πτήσεων. Οι λόγοι ήταν η απεργία των πιλότων του με έδρα το Δουβλίνο και οι στάσεις εργασίας του ιπταμένου προσωπικού στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και στο Βέλγιο. Τον Δεκέμβριο, η Ryanair είχε αποδεχθεί τη σύσταση σωματείων από τους εργαζομένους της, αλλά ορισμένα από αυτά διατυπώνουν επιφυλάξεις για το ύψος των αποδοχών τους.

Οι εργαζόμενοι στη Ryanair διεκδικούν διαφάνεια στο σύστημα προσλήψεων και προαγωγών, ενώ οι ιπτάμενοι ζητούν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και συμβάσεις, βάσει της εκάστοτε εθνικής νομοθεσίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024