Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Η Amadeus σε συζητήσεις για την εξαγορά της TravelClick

Θοδωρής Κουμέλης - 02 August 2018, 13:07

Η TravelClick θα μπορούσε να αντλήσει έως και 3 δισ. δολ. από τη διαδικασία πώλησής της και ίσως να προσελκύσει άλλους ενδιαφερομένους.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Όμιλος Amadeus IT SA βρίσκεται σε συζητήσεις με την εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Thoma Bravo, για την εξαγορά της TravelClick Inc., κατασκευαστριας εταιρείας λογισμικού για τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Οι όροι της συμφωνίας βρίσκονται ακόμα υπό συζήτηση, ανέφερε χθες η Amadeus, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Bloomberg News ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Η TravelClick θα μπορούσε να αντλήσει έως και 3 δισ. δολ. από τη διαδικασία πώλησής της και ίσως να προσελκύσει άλλους ενδιαφερομένους, δήλωσαν γνώστες του θέματος.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις και η Amadeus θα μπορούσε εν τέλει να αποφασίσει κατά της εξαγοράς, δήλωσαν ανώνυμες πηγές. Εκπρόσωπος της Thoma Bravo, που εδρεύει στο Σικάγο, αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει το θέμα.

Η Amadeus, η οποία έχει αξία στην αγορά ύψους 32 δισ. ευρώ (37,5 δισ δολ.), διαχειρίζεται σύστημα κρατήσεων πτήσεων που χρησιμοποιούν οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο για τη διαχείριση των κρατήσεών τους, την απογραφή και τον έλεγχο αναχώρησής τους.

Η Thoma Bravo εξαγόρασε την TravelClick το 2014 έναντι 930 εκατ. δολ. Στη συνέχεια, η εταιρεία λογισμικού εξαγόρασε τη ZDirect, μια πλατφόρμα διαχείρισης πελατών, το 2015. Φέτος, δήλωσε ότι εξαγόρασε την εταιρεία Digital Alchemy, που εδρεύει στο Ντάλας.

Το λογισμικό της TravelClick χρησιμοποιείται από ξενοδοχεία για επιχειρηματικές αναλύσεις, κρατήσεις, διαχείριση επισκεπτών και μάρκετινγκ. Στους πελάτες της συμπεριλαμβάνονται τα εμπορικά σήματα Hilton, Marriott, Langham, Mandarin Oriental, Radisson και Accor. Η εταιρεία, με έδρα τη Νέα Υόρκη, παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερα από 50.000 ξενοδοχεία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top