Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Κλειστός ο Πύργος του Άιφελ λόγω απεργίας

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Αύγουστος 2018, 14:25

Αλλαγή του ποσοστού προαγοράς των εισιτηρίων από 20 σε 50% από το site του Πύργου του Άιφελ, δημιουργεί τεράστιες ουρές με όσους φτάνουν εκεί και αγοράζουν επιτόπου τα εισιτήριά τους.


Κλειστός παραμένει και σήμερα ο Πύργος του Άιφελ, καθώς συνεχίζεται η απεργία των εργαζόμενων, ενώ έχουν ξεκινήσει και πάλι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των εργατικών συνδικάτων και της εταιρείας διαχείρισης του μνημείου.

Από χθες το απόγευμα έχει κλείσει η πρόσβαση στον Πύργο μέσω ανελκυστήρα, όμως οι τουρίστες που βρίσκονταν ήδη στο μνημείο μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους.

Στο επίκεντρο της διαμάχης είναι οι συνθήκες υποδοχής των επισκεπτών που διαθέτουν εισιτήρια, τα οποία έχουν αγοράσει από το Διαδίκτυο. Αρχικά, μόνο 20% των εισιτηρίων ήταν διαθέσιμα για προαγορά στην ιστοσελίδα του Πύργου του Άιφελ, αλλά τον Ιούλιο η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει το ποσοστό αυτό σε 50%. Αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες που φτάνουν στον Πύργο του Άιφελ χωρίς εισιτήριο πρέπει να περιμένουν σε μια ουρά πολλών μέτρων. Μάλιστα την περασμένη Τρίτη κάποιοι παραπονέθηκαν ότι χρειάστηκε να περιμένουν έως και τρεις ώρες, την ώρα που στο Παρίσι επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων δε διαφωνούν επί της αρχής με την απόφαση της εταιρείας, καταγγέλλουν όμως τις ατελείωτες ουρές αναμονής για τους τουρίστες που δε διαθέτουν εισιτήριο. Από την πλευρά της η εταιρεία ανακοίνωσε ότι “ζητεί συγνώμη από όλους –Παριζιάνους, Γάλλους και αλλοδαπούς τουρίστες- και επιθυμεί να τους διαβεβαιώσει ότι κάνει τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσει ότι το μνημείο θα ανοίξει το συντομότερο δυνατό”.

“Οι υπάλληλοι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί σε ώρες μη αιχμής, οι άνθρωποι που στέκονται στην ουρά και δεν έχουν προαγοράσει τα εισιτήριά τους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ανελκυστήρα για όσους έχουν προαγοράσει εισιτήρια, από τη στιγμή που ανεβαίνει γεμάτος κατά το ήμισυ, τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ουρές στον άλλο ανεκυστήρα”, λέει ο Gail Boisclair από το Condé Nast Traveler.

Το αξιοθέατο υποδέχθηκε 6,2 εκατ. τουρίστες το 2017.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top