Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΗ Νέα Δημοκρατία ζητά το master plan του ΟΛΠ

Η Νέα Δημοκρατία ζητά το master plan του ΟΛΠ

Το ολοκληρωμένο master plan του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ΟΛΠ, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, τη συμφωνία με τον δήμο Πειραιά για την αναμόρφωση του Λιμανιού και των γύρω χώρων, καθώς και […]

Το ολοκληρωμένο master plan του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ΟΛΠ<.>, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, τη συμφωνία με τον δήμο Πειραιά για<...> την αναμόρφωση του Λιμανιού και των γύρω χώρων, καθώς και τα πλάνα των επενδύσεων ζητά ο βουλευτής της NΔ και υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας, κ. Mιλτιάδης Bαρβιτσιώτης, από τον υπουργό E.N.

Συγκεκριμένα ο κ. Bαρβιτσιώτης ανέφερε ότι "η μετοχοποίηση του OΛΠ συμπίπτει χρονικά με τη δημοσιοποίηση πολλών και χρονιζόντων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός και τα οποία αφορούν στην έλλειψη μέσων και προσωπικού στην πλοηγική υπηρεσία, στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στον νευραλγικό τομέα των χειριστών μηχανημάτων, στη μειωμένη παραγωγικότητα λόγω της εφαρμογής του νέου μηχανογραφικού συστήματος και σε πολλά άλλα που έχουν προκαλέσει σωρεία καταγγελιών για την αδυναμία του OΛΠ να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αυξημένης κίνησης που παρουσιάζεται και τους κινδύνους που εγκυμονούν για την απώλεια σημαντικών εσόδων. Εκσυγχρονισμός της λιμενικής ζώνης δεν νοείται αν δεν γίνουν βασικά έργα στην πόλη που θα στηρίζουν τη λειτουργία του λιμανιού. Για το λόγο αυτό εξίσου σημαντικό είναι να αποσαφηνιστεί το τοπίο σχετικά με τα έργα που προγραμματίζονται. Ύστερα από τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο YEN είχε διαβεβαιώσει ότι οι αναπλάσεις στο χώρο του λιμανιού, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν σε ολόκληρη την πόλη, θα έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2003".

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατέληξε ότι "εν όψει της μετοχοποίησης του Οργανισμού και της εισαγωγής του στο ΧΑΑ είναι σκόπιμο αυτά τα ερωτήματα να απαντηθούν έγκαιρα και υπεύθυνα ώστε τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι δυνητικοί επενδυτές να γνωρίζουν τι ενδέχεται να αλλάξει και αν ο Οργανισμός κατέχει ανεπιφύλακτα όλες τις εκτάσεις που σήμερα τον αποτελούν".

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024