Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Νέα Δημοκρατία ζητά το master plan του ΟΛΠ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Φεβρουάριος 2002, 00:00

Το ολοκληρωμένο master plan του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ΟΛΠ<.>, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, τη συμφωνία με τον δήμο Πειραιά για<...>

την αναμόρφωση του Λιμανιού και των γύρω χώρων, καθώς και τα πλάνα των επενδύσεων ζητά ο βουλευτής της NΔ και υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας, κ. Mιλτιάδης Bαρβιτσιώτης, από τον υπουργό E.N.

Συγκεκριμένα ο κ. Bαρβιτσιώτης  ανέφερε ότι "η μετοχοποίηση του OΛΠ συμπίπτει χρονικά με τη δημοσιοποίηση πολλών και χρονιζόντων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός και τα οποία αφορούν στην έλλειψη μέσων και προσωπικού στην πλοηγική υπηρεσία, στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στον νευραλγικό τομέα των χειριστών μηχανημάτων, στη μειωμένη παραγωγικότητα λόγω της εφαρμογής του νέου μηχανογραφικού συστήματος και σε πολλά άλλα που έχουν προκαλέσει σωρεία καταγγελιών για την αδυναμία του OΛΠ να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αυξημένης κίνησης που παρουσιάζεται και τους κινδύνους που εγκυμονούν για την απώλεια σημαντικών εσόδων. Εκσυγχρονισμός της λιμενικής ζώνης δεν νοείται αν δεν γίνουν βασικά έργα στην πόλη που θα στηρίζουν τη λειτουργία του λιμανιού. Για το λόγο αυτό εξίσου σημαντικό είναι να αποσαφηνιστεί το τοπίο σχετικά με τα έργα που προγραμματίζονται. Ύστερα από τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο YEN είχε διαβεβαιώσει ότι οι αναπλάσεις στο χώρο του λιμανιού, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν σε ολόκληρη την πόλη, θα έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2003".

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατέληξε ότι "εν όψει της μετοχοποίησης του Οργανισμού και της εισαγωγής του στο ΧΑΑ είναι σκόπιμο αυτά τα ερωτήματα να απαντηθούν έγκαιρα και υπεύθυνα ώστε τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι δυνητικοί επενδυτές να γνωρίζουν τι ενδέχεται να αλλάξει και αν ο Οργανισμός κατέχει ανεπιφύλακτα όλες τις εκτάσεις που σήμερα τον αποτελούν".

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top