Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Ερώτηση στη Βουλή για τη μείωση των τουριστών από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά

Τατιάνα Ρόκου - 03 Αύγουστος 2018, 14:08

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι η χορήγηση βίζας μικρής χρονικής διάρκειας εμποδίζει τουρίστες από την Τουρκία να επισκέπτονται τη χώρα μας 2-3 φορές το χρόνο, αφού, μετά τη λήξη της βίζας, είναι αναγκασμένοι να επαναλάβουν από την αρχή τη διαδικασία της αίτησης για να μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα μας.


Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών και την υπουργό Τουρισμού κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας την πτωτική τάση που καταγράφεται στο τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία παρουσιάζει κάμψη, γεγονός που καταγράφεται ήδη από τα στοιχεία των αφίξεων του α’ εξαμήνου 2018 και αιτία δεν είναι μόνο η πτώση της αξίας της Τουρκικής λίρας, αλλά και οι διαδικασίες χορήγησης βίζας.

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι η χορήγηση βίζας μικρής χρονικής διάρκειας εμποδίζει τουρίστες από την Τουρκία να επισκέπτονται τη χώρα μας για δύο ή και τρεις φορές μέσα στο χρόνο, αφού, μετά τη λήξη της βίζας, είναι αναγκασμένοι να επαναλάβουν από την αρχή τη διαδικασία της αίτησης για να μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Παράλληλα, αναφέρεται σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, ζητούνται επιπλέον δικαιολογητικά από Τούρκους τουρίστες προκειμένου να τους χορηγηθεί βίζα, σε σχέση με αυτά που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ελληνικού προξενείου. Ο κ. Κόνσολας ζητά επίσημη απάντηση από το υπουργείο για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ζητά, επιπλέον, από το Υπουργείο Εξωτερικών να προχωρήσει στη χορήγηση βίζας μεγάλης χρονικής διάρκειας, προκειμένου οι επισκέπτες από την Τουρκία να μπορούν να επισκέπτονται διαδοχικά τα νησιά του Αιγαίου χωρίς να είναι αναγκασμένοι να επαναλάβουν τη διαδικασία αίτησης χορήγησης βίζας.

ΕΡΩΤΗΣΗ - Διευκόλυνση και απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης βίζας για τους επισκέπτες από την Τουρκία

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top