Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Σεισμός 7 ρίχτερ στο τουριστικό θέρετρο Lombok της Ινδονησίας

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Αύγουστος 2018, 14:30

Το αεροδρόμιο του Μπαλί έχει πάθει μικρές ζημιές, αλλά καμία πτήση δεν επηρεάστηκε ούτε εκεί ούτε στο αεροδρόμιο του Lombok.


Πάνω από 90 οι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες καταγράφονται από το χθεσινό σεισμό των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο τουριστικό θέρετρο Lombok της Ινδονησίας. Πρόκειται για τον δεύτερο σεισμό που συμβαίνει μία εβδομάδα μετά από τον πρώτο σεισμό στην περιοχή, που σκότωσε 14 άτομα.


Ο νέος σεισμός προκάλεσε καταστροφές σε χιλιάδες κτίρια, ενώ έγινε αισθητός και στο γειτονικό νησί του Μπαλί. Το αεροδρόμιο του Μπαλί έχει πάθει μικρές ζημιές, αλλά καμία πτήση δεν επηρεάστηκε ούτε εκεί ούτε στο αεροδρόμιο του
Lombok.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς τουρίστες, αν και οι Αρχές είναι σίγουρες ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανεβεί, καθώς πολλά θέρετρα βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και είναι ακόμη δύσκολη η επικοινωνία.

Τουρίστες που διέμεναν σε κάποια ξενοδοχεία στην περιοχή Senggigi και στα νησιά Gili διανυκτέρευσαν στην ύπαιθρο, σε ανωφερή σημεία, τόσο για το φόβο μετασεισμών, όσο και λόγω αρχικής προειδοποίησης για τσουνάμι. Αναμένονται πτήσεις τσάρτερ που θα τους μεταφέρουν από το Lombok.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top