Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσία'Τρίαινα' της ΑΑΔΕ στη Μύκονο
Τουρισμός και οικονομία

'Τρίαινα' της ΑΑΔΕ στη Μύκονο

Η επιχείρηση στοχεύει α) στην παραμονή των ελεγκτών στην ελεγχόμενη επιχείρηση έως το τέλος της ημέρας, β) στον έλεγχο για τυχόν “πειραγμένες” ταμειακές μηχανές και γ) στον έλεγχο του αν η επιχείρηση έχει ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες, οφειλές προς την εφορία.

Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων και είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη απο χθες στη Μύκονο, με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας. Η επιχείρηση σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει καταρτίσει το επιτελείο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή θα διαρκέσει 4 μέρες, έως και την ερχόμενη Τετάρτη 8 Αυγούστου, αποτελείται από 56 άτομα.

Η επιχείρηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, φέρει την κωδική ονομασία “Τρίαινα” λόγω των τριών παράλληλων στοχεύσεών της κατά τους ελέγχους που διεξάγονται. Οι στοχεύσεις αυτές είναι οι εξής:

Πρώτον, μετά την πρώτη φάση του ελέγχου σε κάθε επιχείρηση οι ελεγκτές παραμένουν σ’αυτήν έως το τέλος της ημέρας, προκειμένου να έχουν μία σαφή εικόνα για το ύψος των ημερήσιων εισπράξεων υπό τη δική τους παρακολούθηση. Τις εισπράξεις αυτές τις συγκρίνουν με τα έσοδα που έχει δηλώσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες και στην περίπτωση που υπάρχουν μεγάλες διαφορές αρχίζει η φάση της επιβολής των προστίμων που προβλέπει η νομοθεσία.

Δεύτερον, ελέγχουν για τυχόν “πειραγμένες” ταμειακές μηχανές, γνωστό φαινόμενο διάπραξης φοροδιαφυγής απο τους επιτήδειους. Ειδικότερα ελέγχουν αν έχουν γίνει παρεμβάσεις στις ταμειακές μηχανές με την εισαγωγή σε αυτές ειδικών λογισμικών τα οποία ακυρώνουν στο τέλος όσες αποδείξεις έχουν χτυπηθεί. Ετσι περιορίζονται σημαντικά οι εισπράξεις που δηλώνονται στις φορολογικές αρχές.

Τρίτον, τσεκάρουν αν η επιχείρηση έχει ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες, οφειλές προς την εφορία. Στην περίπτωση αυτή προχωρούν στη δέσμευση των εισπράξεων της ημέρας αλλά και επιταγών που υπάρχουν στο ταμείο. Γι’αυτό άλλωστε τις ομάδες των ελεγκτών συνοδεύει και δικαστικός επιμελητής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024