Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ακτοπλοΐα

Συνεργασία ΑΝΕΚ Lines - CRETAQUARIUM για ένα καλοκαίρι χωρίς αποτσίγαρα στις παραλίες

Τατιάνα Ρόκου - 07 Αύγουστος 2018, 14:54

Βάσει στατιστικών οι Έλληνες καπνιστές 'παράγουν' κάθε χρόνο κοντά στα 22 δισ. αποτσίγαρα, πολλά από τα οποία καταλήγουν στη θάλασσα, μολύνοντάς την, δηλητηριάζοντας ψάρια, θαλασσοπούλια και ανθρώπους.


Η ΑΝΕΚ Lines, αναγνωρίζοντας τη σημασία να διατηρηθούν καθαρές οι ελληνικές θάλασσες και ακτές, ενώνει τις δυνάμεις της με το Ενυδρείο Κρήτης - CRETAQUARIUM και προσφέρει πάνω από 200.000 εύχρηστα τασάκια από ανακυκλώσιμο υλικό, σε όλους εκείνους που επιλέγουν να ταξιδέψουν με τα πλοία της.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΝΕΚ Lines αντιλαμβανόμενη ότι τα αποτσίγαρα αποτελούν βασική πηγή μόλυνσης όχι μόνο για την θαλάσσια ζωή, αλλά και για τα μικρά ζώα, και τα μικρά παιδιά συμβάλλει στον περιορισμό τους, προσφέροντας πάνω από 200.000 τασάκια παραλίας. Λέει “όχι” στα αποτσίγαρα και ενθαρρύνει τους πολίτες να αλλάξουν καθημερινές συνήθειες, που όμως έχουν επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία μας και το περιβάλλον.Το αποτσίγαρο, αυτό το είδος του μικρού απορρίμματος είναι κυριολεκτικά ένα τεράστιο πρόβλημα τοξικής ρύπανσης του περιβάλλοντος και αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό (κοντά στο 40%) των απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως στους καθαρισμούς των ακτών. Βάσει στατιστικών οι Έλληνες καπνιστές “παράγουν” κάθε χρόνο κοντά στα 22 δισ. αποτσίγαρα, πολλά από τα οποία καταλήγουν στη θάλασσα, μολύνοντάς την, δηλητηριάζοντας ψάρια, θαλασσοπούλια και ανθρώπους.

Η  ΑΝΕΚ, μέσα από την πρωτοποριακή της συνεργασία με το Ενυδρείο Κρήτης - CRETAQUARIUM, στοχεύει μεταξύ άλλων στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ολοένα και περισσότερων συνανθρώπων μας, προς όφελος του περιβάλλοντος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top