Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑυξημένες οι πωλήσεις τουριστικών πακέτων από τη Ρωσία προς την Ελλάδα
Τάσεις

Αυξημένες οι πωλήσεις τουριστικών πακέτων από τη Ρωσία προς την Ελλάδα

Η μεγαλύτερη αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα (+40%) καταγράφηκε στην TUI Russia, λόγω των άριστων αποτελεσμάτων των προκρατήσεων. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι κατά σειρά η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κως και η Ζάκυνθος.

Σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου του ΕΟΤ Ρωσίας και όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι πωλήσεις τουριστικών πακέτων από τη Ρωσία προς την Ελλάδα εμφανίζουν αύξηση, ενώ οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες αναμένουν αύξηση άνω του 5%.

Σύμφωνα με το ANEX Tour, η ζήτηση για τουριστικά πακέτα στην Ελλάδα παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο, αλλά αυτή τη σεζόν οι πελάτες κάνουν περισσότερες κρατήσεις των ξενοδοχείων 4-5 αστέρων.

Πολλοί τουριστικοί πράκτορες σημειώνουν αύξηση των πωλήσεων της Ελλάδας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η μεγαλύτερη αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα (+40%) καταγράφηκε στην TUI Russia, λόγω των άριστων αποτελεσμάτων των προκρατήσεων. Στην Intourist σημειώνεται αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα κατά περίπου 10%, στην Biblio-Globus -κατά 12,6%, στην PEGAS Touristik – κατά 15-20%. Σε ό,τι αφορά στους προορισμούς που επιλέγουν οι Ρώσοι, οι πιο δημοφιλείς είναι η Κρήτη και η Ρόδος, μετά έρχονται η Κέρκυρα, η Κως και η Ζάκυνθος. Τα ηπειρωτικά θέρετρα της Ελλάδας είναι επίσης σε ζήτηση.

Σύμφωνα με τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες, αυτήν τη σεζόν οι ανταγωνιστές της Ελλάδας στη ρωσική αγορά είναι η Τουρκία, η Κύπρος, η Ισπανία και η Ιταλία. Συγκεκριμένα, στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονται οι πιο οικονομικοί προορισμοί της Μεσογείου Τουρκία, Τυνησία και τα εγχώρια τουριστικά θέρετρα της Ρωσίας, για λόγους κόστους. Κατόπιν ακολουθούν οι πιο “premium” προορισμοί, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ισπανία που έχουν υψηλότερες τιμές, με την Ελλάδα να ξεχωρίζει με τουριστικό μερίδιο 8% όταν Κύπρος και Ισπανία κατέχουν το 4%-4,5%.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024