Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Το Άμστερνταμ λαμβάνει μέτρα για τον έλεγχο του μαζικού τουρισμού

Άγγελος Ρεστάνης - 09 Αύγουστος 2018, 11:59

Φέτος, οι 850.000 κάτοικοι του Άμστερνταμ θα υποδεχθούν περίπου 18,5 εκατ. τουρίστες στην πόλη τους, αριθμός αυξημένος κατά 11% σε σχέση με πέρυσι. Μέχρι το 2025 αναμένονται 23 εκατομμύρια.


Το Άμστερνταμ προσελκύει πολλούς διεθνείς τουρίστες για την πασίγνωστη Red Light District και τις εκδρομές που προσφέρονται στα κανάλια της πόλης. Δυστυχώς, ο αριθμός των διεθνών τουριστών είναι επίσης συνδυασμένος με το χάος που δημιουργείται στους δρόμους της πόλης. Φέτος οι 850.000 κάτοικοι του Άμστερνταμ θα υποδεχθούν περίπου 18,5 εκατ. τουρίστες στην πόλη τους, αριθμός αυξημένος κατά 11% σε σχέση με πέρυσι, ενώ μέχρι το 2025 αναμένονται να φτάσουν τα 23 εκατομμύρια. Την περασμένη εβδομάδα ο δημοτικός Συνηγόρος του Πολίτη χαρακτήρισε την Red Light District ως “ζούγκλα χωρίς νόμους” τα Σαββατοκύριακα.


Για το λόγο αυτό ορισμένα τμήματα των δρόμων θα κλείνουν προσωρινά τα βράδια που θα υπάρχει αυξημένη κίνηση, έτσι ώστε ο δήμος να μπορεί να καθαρίσει την πόλη.

Εκτός από τα προτεινόμενα διαλείμματα για τον καθαρισμό της πόλης, το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ θα παρακολουθεί τους αριθμούς των επισκεπτών στη Red Light District, έτσι ώστε οι δρόμοι να μπορούν να κλείνουν άμεσα, εάν κατακλύζονται από κόσμο.Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μπορεί να εκδίδει πρόστιμα στους επισκέπτες, π.χ. για ούρηση σε δημόσιο χώρο, τα οποία θα μπορούν να τα πληρώνουν αμέσως, καθώς οι αστυνομικοί θα είναι εξοπλισμένοι με κινητή συσκευή πληρωμής.

Στην ολλανδική πρωτεύουσα, τα σκάφη για περιηγήσεις στα κανάλια της πόλης θα παρακολουθούνται επίσης πιο στενά όταν χρησιμοποιούν πολυσύχναστες πλωτές οδούς μέσω του κέντρου της πόλης. Με την εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων, ο Δήμος του Άμστερνταμ ελπίζει να περιορίσει την πολυκοσμία στη “Red Light District” όταν η τουριστική περίοδος βρίσκεται στην κορύφωσή της.

“Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από αυτόν το μήνα, ωστόσο, δεν αποτελούν την απάντηση σε όλα τα προβλήματα του κέντρου της πόλης”, τόνισε εκπρόσωπος του δήμαρχου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top