Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και οικονομία

Αρνητικές οι συνέπειες στον τουρισμό από τα ακριβά καύσιμα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Αύγουστος 2018, 12:41

Οι επισκέπτες των νησιών του Αιγαίου διαπιστώνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αγγίζει σε κάποια νησιά του Αιγαίου τα 2 ευρώ το λίτρο.


Νέα Ερώτηση, για τις ανεξέλεγκτα υψηλές τιμές των καυσίμων στα νησιά του Αιγαίου, κατέθεσε ο τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, τις αρνητικές συνέπειες για τον τουρισμό.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι οι επισκέπτες των νησιών του Αιγαίου διαπιστώνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αγγίζει σε κάποια νησιά του Αιγαίου τα 2 ευρώ το λίτρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ στην ηπειρωτική χώρα και στις άλλες περιοχές η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης με βάση το παρατηρητήριο τιμών είναι 1,64 ευρώ το λίτρο, η αντίστοιχη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα νησιά του Αιγαίου είναι 1,88 ευρώ το λίτρο.

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι οι υψηλές τιμές στα νησιά, όφειλαν να ευαισθητοποιήσουν την Επιτροπή Ανταγωνισμού εγκαίρως, με δεδομένο ότι υπάρχουν αρνητικές συνέπειες για τον τουρισμό μας, αφού η Ελλάδα, με αυτές τις συνθήκες, μετατρέπεται σε ένα ακριβό τουριστικό προορισμό.

Οφείλει, όμως, να δει την πραγματικότητα και το Υπουργείο Οικονομικών, να αντιληφθεί ότι η πολιτική υπερφορολόγησης στα καύσιμα οδηγεί σε αυτές τις στρεβλώσεις. Ιδιαίτερα για τα νησιά που αντιμετωπίζουν και το υψηλό μεταφορικό κόστος, η πολιτική της υπερφορολόγησης είναι καταστροφική.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, στο 1,64 ευρώ, που είναι η μέση τιμή λίτρου για την αμόλυβδη βενζίνη στην Ελλάδα, πάνω από 1 ευρώ είναι οι φορολογικές επιβαρύνσεις, με αποτέλεσμα η χώρα μας να είναι στην πρώτη τριάδα των χωρών με τις ακριβότερες τιμές στα καύσιμα στην Ευρώπη.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στα καύσιμα, ενώ θέτει και ζήτημα λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Παράλληλα, ζητά επίσημη ενημέρωση για την ενδεχόμενη επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων, θέτοντας το ερώτημα αν η επιβολή πλαφόν θα ισχύσει μόνο για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και ποια κριτήρια και χαρακτηριστικά θα έχει.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top