Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Expedia ‘κυνηγά’ τις Airbnb και Booking στις ενοικιάσεις ακινήτων
Online booking

Η Expedia ‘κυνηγά’ τις Airbnb και Booking στις ενοικιάσεις ακινήτων

Η Expedia είναι έτοιμη να εντείνει τις προσπάθειές της για να προσθέσει περισσότερα καταλύματα στις λίστες της, σε μια προσπάθεια να καλύψει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί με τους ανταγωνιστές της.

Τα ενοικιαζόμενα καταλύματα είναι το πιο “καυτό” τμήμα των online κρατήσεων στην τουριστική βιομηχανία και η Expedia Group Inc. σχεδιάζει να το κάνει, κατά πως φαίνεται, ακόμη πιο καυτό. Αφού ξόδεψε τρία χρόνια αναβαθμίζοντας την τεχνολογία της HomeAway, η Expedia είναι έτοιμη να εντείνει τις προσπάθειές της για να προσθέσει περισσότερα καταλύματα στις λίστες της, σε μια προσπάθεια να καλύψει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί με τους ανταγωνιστές της, όπως είναι η Airbnb Inc., δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Expedia, Mark Okerstrom.

“Η πρώτη φάση ήταν απλώς να θέσουμε την πλατφόρμα σε λειτουργία και να φέρουμε περισσότερους ανθρώπους στην online ενοικίαση”, δήλωσε ο Okerstrom. “Η δεύτερη φάση αφορά την απόκτηση ακινήτων”.

Αν και η ενοικίαση σπιτιών τόσο σε παραθαλάσσιους παραλίες όσο και σε ορεινούς προορισμούς ήταν πάντα δημοφιλής, η Airbnb άλλαξε την αγορά πείθοντας τους απλούς ανθρώπους να νοικιάζουν τα δικά τους σπίτια στις πόλεις. Η Expedia εισήλθε στην αγορά αυτή το 2015 με την εξαγορά της HomeAway, αλλά χρειάστηκε να επενδύσει χρόνο και χρήμα για να βελτιώσει την τεχνολογία της ιστοσελίδας και να φέρει περισσότερες προσφορές online.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Expedia, Mark Okerstrom.

Ο Okerstrom δήλωσε ότι η Expedia δεν έχει συγκεκριμένο αριθμό καταλυμάτων που θέλει να προσθέσει στις λίστες της τα επόμενα χρόνια, παρ’όλο που υπαινίχθηκε ότι κυνηγά στόχους που έχουν ήδη πετύχει οι ανταγωνιστές της.

“Ρίχνοντας μια ματιά στην αγορά και τους αριθμούς που σημείωσαν οι άλλοι παίκτες της βιομηχανίας, νομίζω ότι είναι μόνο η αρχή”, είπε. Η HomeAway της Expedia διαθέτει 1,7 εκατ., καταχωρημένες σε ηλεκτρονική μορφή, κατοικίες, ενώ ο  ανταγωνιστής Booking Holdings Inc. (πρώην Priceline) και η Airbnb έχουν περίπου 5 εκατομμύρια.

Αυτήν τη στιγμή, η HomeAway παράγει περίπου έσοδα ύχους 300 εκατ. δολ., ποσό που αποτελεί το 1/4 ή περίπου το 10% του συνόλου των εσόδων της Expedia. Τα κέρδη διπλασιάστηκαν το τελευταίο τρίμηνο, από την προσπάθεια της εταιρείας να προσελκύσει καταλύματα στο διαδίκτυο και την εισαγωγή φόρου στις κρατήσεις, δήλωσε η Expedia στις 26 Ιουλίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024