Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνέδρια

Samothraki Open Forum το Σεπτέμβριο στη Σαμοθράκη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Αύγουστος 2018, 12:03

Πρωτοβουλία για την αειφόρο ανάπτυξη, το βιώσιμο τουρισμό και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Σαμοθράκη.


Η αειφόρος ανάπτυξη, ο δρόμος του μεταξιού, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των βέλτιστων επιχειρηματικών πρακτικών βρίσκονται στο επίκεντρο της διήμερης εκδήλωσης Samothraki Open Forum, που διοργανώνεται από την εταιρεία Ιασίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Σαμοθράκης στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2018 στο νησί.

Επαγγελματίες του τουριστικού, πολιτιστικού, αγροδιατροφικού τομέα, φορείς, αλλά και ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχής και τις τοπικές ευκαιρίες ανάπτυξης με βάση τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Η πρώτη ημέρα του Φόρουμ είναι αφιερωμένη στη γεωπολιτική θέση της Σαμοθράκης, τα οφέλη από τη νησιωτικότητα της, το δρόμο του μεταξιού, καθώς και την κινέζικη στρατηγική του “one-belt-one-road”. Τη δεύτερη ημέρα, οι ομιλητές του φόρουμ θα επικεντρωθούν στην αειφορία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και, στα πλαίσια του εορτασμού του 2018 ως ΄Ετους Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Νησιού των Μεγάλων Θεών. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθούν ενότητες, όπως η ανάγκη εκπόνησης στρατηγικής για ολιστική εμπειρία του τουρισμού στη Σαμοθράκη, η ενεργός αναψυχή, ο αγροτουρισμός, αλλά και θέματα συνεργατικότητας, χρήσης νέων τεχνολογιών, χρηματοδότησης επιχειρήσεων δια βίου μάθησης κ.ά. Τέλος, ένα πάνελ ομιλητών από επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων θα αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία ενός συνολικού brand “made in Samothraki”.

“Η Σαμοθράκη είναι αναμβίβολα ένας τόπος μοναδικός, μυθικός, ένας επίγειος παράδεισος με παγκόσμια ακτινοβολία, μια μικρογραφία της Ελλάδας. Προσωπικό μου όραμα είναι η Σαμοθράκη μας, το Νησί των Μεγάλων Θεών, να ηγηθεί της πρωτοπορίας για την αειφόρο ανάπτυξη στη Χώρα μας. Το μήνυμα που εκπέμπει η Σαμοθράκη, με αφορμή το Έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι: Ανάπτυξη, Συνέργεια, Σεβασμός στη Φύση και τον Ανθρώπο. Φιλοδοξούμε να καθιερώσουμε το Samothraki Open Forum ως διεθνή θεσμό σε ετήσια βάση. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όλους αυτούς που στηρίζουν την προσπάθειά μας με τις χορηγίες τους, όπως την Souldesign Studio, την Aegean Airlines, το Niki Beach Hotel, το Made for Gods, τους χορηγούς επικοινωνίας Ναυτικά Χρονικά και New Deal και άλλους πολλούς τοπικούς επιχειρηματίες και ιδιαιτέρως, το Δήμο Σαμοθράκης που αγκάλιασε και στήριξε εξαρχής την πρωτοβουλία αυτή”, δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καμπούρογλου, ιδρυτής και εντεταλμένος σύμβουλος της Ιασίων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top