Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Online booking

Μετά την Booking, η Τουρκία σκοπεύει να απαγορεύσει Airbnb, Expedia, και Skyscanner

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Αύγουστος 2018, 12:45

Εναντίον άλλων 20 πυλών ηλεκτρονικών κρατήσεων και οργανωτών ταξιδίων σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά ο TÜRSAB, υποστηρίζοντας ότι δραστηριοποιούνται σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, εις βάρος των τουρκικών τουριστικών επιχειρήσεων.


Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Γραφείων της Τουρκίας, ο οποίος είναι η αιτία για την απαγόρευση της Booking.com στην Τουρκία, αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον 20 άλλων πυλών ηλεκτρονικών κρατήσεων και οργανωτών ταξιδίων.

Ο TÜRSAB θα κινήσει νομικές ενέργειες εναντίον σχεδόν 20 ιστότοπων, όπως η Airbnb, η Agoda, η Skyscanner και η Expedia, οι οποίες βρίσκονται σε αθέμιτο ανταγωνισμό με τα τουρκικά ταξιδιωτικά πρακτορεία και τους τουριστικούς πράκτορες, μην καταβάλλοντας φόρο, αν και έχουν κέρδος πωλώντας τουρκικά προϊόντα και υπηρεσίες σε πελάτες τους στην τουρκική αγορά”, ανέφερε η κορυφαία τουριστική ένωση της Τουρκίας σε δήλωσή της στις 8 Αυγούστου.

“Ο TÜRSAB θα κινήσει νομικές ενέργειες εναντίον σχεδόν 20 ιστότοπων, όπως η Airbnb, η Agoda, η Skyscanner και η Expedia, οι οποίες βρίσκονται σε αθέμιτο ανταγωνισμό με τα τουρκικά ταξιδιωτικά πρακτορεία και τους τουριστικούς πράκτορες, μην καταβάλλοντας φόρο, αν και έχουν κέρδος πωλώντας τουρκικά προϊόντα και υπηρεσίες σε πελάτες τους στην τουρκική αγορά”, ανέφερε η κορυφαία τουριστική ένωση της Τουρκίας σε δήλωσή της στις 8 Αυγούστου.

Η ιστοσελίδα και η εφαρμογή της Booking.com, με έδρα την Ολλανδία, έχει αναστείλει τη λειτουργία της στην Τουρκία από τις 29 Μαρτίου 2017, ύστερα από δικαστική απόφαση που επικαλείται κατηγορίες για αθέμιτο ανταγωνισμό και μετά από αγωγή που ασκήθηκε από τον TÜRSAB.

Στις 30 Μαρτίου η Booking.com άρχισε να διακόπτει την πώληση δωματίων στην Τουρκία σε Τούρκους χρήστες, υπακούοντας στην εντολή να κλείσει η ιστοσελίδα της. Ωστόσο, η ιστοσελίδα και η εφαρμογή μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ξένες χώρες για να κάνουν κρατήσεις για ξενοδοχεία στην Τουρκία.

“Ως εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου και τεχνολογίας, είμαστε πεπεισμένοι ότι συμβάλλουμε στον υγιή ανταγωνισμό της αγοράς προσφέροντας στους Τούρκους καταναλωτές μια διαφανή και εύκολη πλατφόρμα για να συγκρίνουν και να κλείσουν καταλύματα σε όλο τον κόσμο”, ανέφερε η εταιρεία στις 29 Μαρτίου 2017.

Ο πρόεδρος του TÜRSAB Firuz Bağlıkaya δήλωσε πρόσφατα ότι η Booking.com μπορεί να δραστηριοποιηθεί στην Τουρκία μετά τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες. “Έχουμε εργαστεί πάνω σε ένα μοντέλο εταιρικής συνδρομής για εταιρείες όπως η Booking.com, οι οποίες εδρεύουν στο εξωτερικό, αλλά φέρνουν στη χώρα μας τους καταναλωτές και τις τουριστικές επιχειρήσεις τους. Μετά την εφαρμογή αυτού του καθεστώτος, υπηρεσίες όπως η Booking.com θα αρχίσουν και πάλι να λειτουργούν στη χώρα”, δήλωσε πριν περίπου ένα μήνα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top