Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Fraport: Αυξημένη 7,2% η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Θοδωρής Κουμέλης - 14 Αύγουστος 2018, 09:49

Τα 3 αεροδρόμια που σημείωσαν τη μεγαλύτερη κίνηση ήταν αυτά της Ρόδου, της Θεσσαλονίκης και της Κέρκυρας.


Aύξηση 7,2% παρουσίασε η επιβατική κίνηση τον Ιούλιο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας που διαχειρίζεται η Fraport Greece, με το σύνολο των επιβατών να ανέρχεται σε 5,4 εκατoμμύρια. Τα 3 αεροδρόμια που σημείωσαν τη μεγαλύτερη κίνηση ήταν αυτά της Ρόδου (1,1 εκατ. επιβάτες, αύξηση 4% από πέρυσι), της Θεσσαλονίκης (812.540 επιβάτες, αύξηση 7,2%) και της Κέρκυρας (686.894 επιβάτες, αύξηση 10,9%). Όσον αφορά το 7μηνο του 2018, η η επιβατική κίνηση σημείωσε άνοδο της τάξης του 9,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, και οι επιβάτες ανήλθαν σε 16 εκατομμύρια.

Οι αερολιμένες στο διεθνές χαρτοφυλάκιο του Fraport σημείωσαν σε γενικές γραμμές θετική εξέλιξη, με ποσοστά της τάξης του 7,5%. Τα ετήσια στατιστικά για το αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα (LJU) στη Σλοβενία παρέμειναν σχεδόν στάσιμα, καλωσορίζοντας 198.911 επιβάτες (αύξηση 0,4%). Η επιβατική κίνηση και στα δύο βραζιλιάνικα αεροδρόμια της Fraport συνδυαστικά, σε αυτό στην Fortaleza (FOR) και στο Porto Alegre (POA), αυξήθηκε κατά 6,8%, φτάνοντας περίπου τα 1,4 εκατ. επιβάτες. 

Το αεροδρόμιο της Lima (LIM) στο Περού κατέγραψε αύξηση 5,9% φτάνοντας περίπου τα 2 εκατ. επιβάτες. Τα αεροδρόμια Twin Star στη Βάρνα (VAR) και το Μπουργκάς (BOJ) στη Βουλγαρία, σε συνδυασμό, εξυπηρέτησαν 1,4 εκατ. επιβάτες, γεγονός που αποτελεί άνοδο 7,3%. Το αεροδρόμιο της Αττάλειας (AYT) στην Τουρκία κατέγραψε κινητικότητα από 4,8 εκατομμύρια επιβάτες (αύξηση 15,6%), ενώ το αεροδρόμιο του Ανοβέρου (HAJ) στη βόρεια Γερμανία καλωσόρισε 725,392 επιβάτες (αύξηση 9,9%). Η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Pulkovo (LED) στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 9,7% σε περίπου 2,1 εκατ. επιβάτες. Τέλος, το αεροδρόκιο Xi’an (XIY) στην Κίνα σημείωσε κι αυτό αύξηση 9,1% αγγίζοντας σχεδόν τα 4 εκατ. επιβάτες.

Fraport Traffic Figures July 2018

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top